Partidul Naţional Liberal transmite, duminică, un mesaj cu prilejul aderării României la Schengen pe aerian şi maritim, în care arată că vor fi continuate eforturile, cu aceeaşi forţă, pentru aderarea deplină la Spaţiul Schengen şi cu vămile terestre, acesta fiind obiectivul de ţară al României. ”Autorităţile noastre au capacitatea de a securiza o frontieră Schengen în orice condiţii, mai spun liberalii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”România a fost pregătită de integrarea în Spaţiul Schengen cu ani de zile înainte de admiterea în Air Schengen. A fost un drum lung până aici, dar vom continua eforturile, cu aceeaşi forţă, pentru aderarea deplină la Spaţiul Schengen şi cu vămile terestre”, afirmă PNL într-o postare pe Facebook, în care prezintă un clip video cu principalele declaraţii ale liderilor PNL şi ale liderilor europeni, pe acest subiect. 

.Liberalii precizează că acesta este obiectivul de ţară al României.

”Autorităţile noastre au capacitatea de a securiza o frontieră Schengen în orice condiţii”, mai spune PNL. 

Românii care călătoresc în statele din spaţiul Schengen nu vor mai trebui să treacă prin controlul de frontierele aeriene şi maritime începând de duminică. Concret,aceştia nu se vor mai opri la punctele de control ale Poliţiei de Frontieră pentru a le fi verificate documentele de călătorie, urmând să meargă direct către porţile de îmbarcare. Se vor face, însă, controale în baza unei analize de risc, dacă sunt persoane suspecte, persoane care sunt date în urmărire, sub control judiciar, poliţiştii urmând să aibă în dotare dispozitive mobile de control cu care vor putea face verificări.în bazele de date operative.
 
Sâmbătă, Comisia Europeană a precizat că cel care va trebui să adopte o decizie prin care să stabilească data de la care se vor elimina controalele la frontierele terestre interne dintre Bulgaria, România şi celelalte ţări Schengen este consiliul.
 
Comisia Europeană a subliniat că va continua să ofere Preşedinţiei Consiliului tot sprijinul necesar pentru a se asigura că o decizie privind frontierele terestre poate fi luată în cursul anului 2024.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.