Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a anunţat că liberalii, alături de USR şi PMP, au depus marţi solicitarea privind convocarea Camerei Deputaţilor în sesiune extraordinară, pentru institurea unei Comisii de anchetă care să stabilească modul în care au intervenit forţele de ordine la protestul din 10 august, o Comisie care să ancheteze modul în care statul român a gestionat situaţia creată de pesta porcină, dar şi pentru depunerea moţiunii simple împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am depus solicitarea a 112 deputaţi de convocare a unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor, în perioada 20-24 august, cu trei puncte pe ordinea de zi. Constituirea unei Comisii de anchetă paralmentară cu privire la reprimarea protestului antiguvernamental desfăşurat în 10 august. Constituirea unei Comisii parlamentare de anchetă pentru verificarea modului în care autorităţile române s-au implicat şi au acţionat pentru prevenirea şi combtarea pestei porcine africane. De asemenea, depunerea unei moţiuni simple privind activitatea Ministrului Afacerilor Interne, în contextul protestului defăşurat în Bucureşti, în data de 10 august”, a anunţat Raluca Turcan.

Ea a precizat că solicitarea privind convocarea sesiunii extraordinare a fost semnată atât de deputaţi ai PNL, cât şi de deputaţi de la USR şi PMP. Totodată, din rândul deputaţilor neafiliaţi au semnat Victor Ponta, Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin şi Oana Bîzgan

Anunţul privind convocarea sesiunii extraordinare a fost făcut de preşedintele PNL, Ludovic Orban, care a spus luni că va iniţia demersul pentru convocarea sesiunii extraodinare a Parlamentului în care să fie înfiinţată o Comisie de anchetă privind intervenţia Jandarmeriei la protestul din 10 august şi pentru depunerea unei moţiuni simple împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan. 

“Vom iniţia demersul de convocare a unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru înfiinţarea unei Comisii de anchetă şi pentru depunerea unei moţiuni (simple –n.r.) împotriva ministrului de Interne”, a spus, luni, Ludovic Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.