Partidul Naţional Liberal afirmă, vineri seară, că Olanda şi Suedia susţin aderarea României la Spaţiul Schengen, în urma eforturilor constante făcute de preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă şi miniştrii PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Olanda şi Suedia susţin aderarea României la Spaţiul Schengen! Astăzi, Guvernul Suediei a obţinut sprijinul Parlamentului şi a primit mandat pozitiv pentru a vota aderarea României. De asemenea, Guvernul olandez şi-a exprimat poziţia în favoarea intrarii ţării noastre în spaţiul de liberă circulaţie”, a transmis, vineri, PNL, într-o postare pe FAcebook.  

Liberalii afirmă că deciziile de astăzi vin în urma eforturilor diplomatice constante şi consistente făcute atât de preşedintele Klaus Iohannis, cât şi de premierul Nicolae Ciucă şi de miniştrii PNL.  

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Aderarea la spaţiul Schengen este un obiectiv al României, iar PNL face toate demersurile necesare pentru ca acest obiectiv să fie atins”, a mai transmis PNL.  

Guvernul olandez dă undă verde aderării României şi Croaţiei la Schengen, dar îşi menţine împotrivirea ”fermă” şi ”refuză să accepte” ca Bulgaria să adere la spaţiul de liberă circulaţie. Cabinetul de la Haga consideră în continuare că este prea devreme pentru Bulgaria, care ar putea să adere, totuşi, anul viitor, scrie, vineri, publicaţia ”Volkskrant”. 

Premierul Ciucă a salutat, vineri, aprobarea de către Comisia pentru afaceri europene a Parlamentului Suediei a propunerii pozitive a guvernului suedez în favoarea aderării României la spaţiul Schengen. 

Consiliul UE a anunţat temele de pe agenda reuniunii pe care miniştrii de interne şi ai justiţiei din statele membre UE (Consiliul JAI) o vor avea în 8-9 decembrie la Bruxelles, iar aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la Spaţiul Schengen figurează pe primul loc al ordinii de zi 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.