Reprezentanţii PNL Iaşi au fost rezervaţi în a comenta rezultatul alegerilor de duminică, majoritatea celor prezenţi arătându-se dezamăgiţi de scorul slab obţinut la scrutin. Totuşi, liderul PNL Iaşi, Teofil Bălteanu, a spus că "au mai fost unii care au plecat la culcare preşedinţi, dar s-au trezit a doua zi dimineaţă învinşi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Trebuie să avem răbdare şi să sperăm că lucrurile, cel puţin în judeţul şi în municipiul Iaşi, vor sta mai bine”, a declarat, după închiderea urnelor şi anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, liderul local al liberalilor.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PMP Iaşi, Petru Movilă, a afirmat că este greu de spus dacă partidul său va intra în Parlament, el adăugând că trebuie aşteptată numărătoarea voturilor.

"La numărătoarea finală vom avea un calcul corect al acestor alegeri, până atunci este greu de calculat”, a declarat şeful PMP Iaşi.

În judeţul Iaşi, s-au prezentat la urne 257.254 alegători, adică 34.4 la sută din cei cu drept de vot. Judeţul Iaşi a fost cu cinci procente sub media naţională în privinţa prezenţei la vot.

PSD a obţinut 45,3% din voturi la alegerile parlamentare de duminică, PNL - 21 %, USR - 9,3 %, iar UDMR - 6,7%, la Camera Deputaţilor, potrivit rezultatelor exit-poll-ului IRES prezentat de Digi 24 în baza datelor de la ora 21.00, în timp ce la Senat scorurile sunt: PSD - 45,4%, PNL - 21%, USR - 9,4%, iar UDMR - 6,8%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.