Conducerea PNL care se reuneşte, marţi seară, la sediul organizaţiei de Bucureşti, discută varianta retragerii candidaturii lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei, au declarat, pentru News.ro, surse politice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şedinţa este programată să se desfăşoare în sediul organizaţiei bucureştene a PNL. 

La şedinţă urmează să fie analizate toate poziţiile legate de candidatura lui Marian Munteanu. Vor fi analizate şi criticile venite din spaţiul public, dar şi rezervele exprimate în interiorul partidului, precum şi de candidaţii la primăriile de sector.

Pe 12 aprilie, Biroul Politic Central al PNL a aprobat desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat al partidului pentru funcţia de primar general al Bucureştilor. Munteanu devenea astfel a treia persoană pe care liberalii o propuneau în calitate de candidat pentru Bucureşti după Cristian Buşoi şi Ludovic Orban.

Imediat după anunţul făcut de către copreşedinţii PNL, au apărut şi primii contestatari ai candidaturii. ”Nu îl voi susţine pe Marian Munteanu în calitate de candidat PNL la Primăria Capitalei. Este o piramidală imbecilitate, semn că partidul se află într-o totală derivă morală, politică, ideologică”, a scris deputatul Theodor Paleologu pe pagina sa de Facebook.

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat că ideea candidaturii lui Munteanu i-a aparţinut liderului PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, însă acesta a negat ulterior paternitatea ideii.

Mai multe ONG-uri au cerut, joi, conducerii PNL să-l retragă pe Munteanu din cauza unor afirmaţii prolegionare făcute în anii 90 şi pe care nu le-a retractat. În replică, liberalii au cerut probe din partea detractorilor candidatului lor. ”Un mit care a fost cultivat cu multă migală în primăvara anului 1990 a fost cel al aşa-zisei apropieri a domnului Marian Munteanu de extrema dreaptă. Referitor la acest aspect, PNL nu poate să nu constate că şi acum, ca şi în zilele triste ale mineriadelor, lipsesc probele care să susţină aceste acuzaţii. Oricare ar fi acestea. De aceea, PNL solicită acum oficial tuturor celor care întreţin acest discurs plin de neadevăr să aibă decenţa şi deontologia de a-şi proba spusele în mod concret, prezentând opiniei publice vorbe şi fapte ale dlui. Marian Munteanu care ar putea, eventual, să susţină acuzele pe care i le aduc domniile lor”, se arată în scrisoarea deschisă a PNL.

Vineri, Administraţia Prezidenţială a precizat că preşedintele Iohannis nu a avut nici un rol în propunerea sau desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat al PNL pentru Bucureşti.

Duminică, noi acuzaţii de simpatii prolegionare ale lui Marian Munteanu au fost aduse de către Petre Roman care a afirmat că există un articol în revista ”Mişcarea”, din anul 1994, în care Munteanu ar fi afirmat că preşedintele PNL şi premierul I.G. Duca, asasinat de către legionari în 1934, ar fi fost, la rândul său, ”un asasin”.

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 5, Ovidiu Raeţchi, a declarat, marţi, pentru News.ro că, în opinia sa, candidaţii liberali la sectoare ar trebui să îşi desfăşoare campania separat de Marian Munteanu, candidatul la Primăria Capitalei, pentru că are puncte de vedere diferite de acesta, în special în privinţa Mişcării Legionare, şi fiecare candidat ar trebui să aibă propria strategie electorală, în funcţie de electorat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.