PNL va depune un singur amendament la bugetul de stat pe 2024, care prevede că pe parcursul anului 2024 nu se introduc impozite sau taxe noi, nu se majorează cele existente şi nici nu se lărgesc bazele de impunere, nu se elimină şi nu se reduc facilităţi existente. Amendamentul este semnat de deputaţii Florin Roman şi Bogdan Huţucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit amendamentului, ”după articolul 80, se introduce un nou articol 801, cu următorul cuprins: Art. 801 – În temeiul prevederilor art.3 lit.e), ale art.4 alin.(2) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art.5 alin.(2) lit.d) din Legea nr.69/2010 a responsabilitatii fiscal-bugetare, cu modificările şi completările ulterioare, pe parcursul exerciţiului financiar 2024 nu se adoptă/aprobă acte normative cu intrarea în vigoare înainte de 01.01.2025, prin care se realizează creşteri ale cotelor de impozitare sau lărgirea bazelor de impozitare, în vigoare la data de 01.01.2024, se elimină sau se reduc facilităţi existente sau prin care se stabilesc alte impozite şi taxe decât cele avute în vedere la fundamentarea veniturilor bugetului general consolidat, prevăzute de prezenta lege. Amendamentul este semnat de deputaţii Florin Roman şi Bogdan Huţucă.

În motivaţie, iniţiatorii arată că proiectul de buget de stat şi proiectul de buget de asigurări sociale de stat pentru anul 2024 au fost construite în baza unui cadru fiscal aplicabil de la data de 1 ianuarie 2024.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Aşadar, în vederea întăririi disciplinei financiare şi a asigurării predictibilităţii politicii fiscale, este necesară introducerea în Legea bugetului de stat pentru anul 2024 a unei prevederi exprese şi explicite privind menţinerea unui nivel predictibil de impozitare. Acesta reprezintă şi un principiu enunţat şi asumat de către Guvernul României şi de către Ministerul finanţelor, că pe parcursul anului 2024 NU se introduc impozite, taxe sau contribuţii obligatorii noi, NU se majorează cele existente şi nici nu se lărgesc bazele de impunere, NU se elimină şi NU se reduc facilităţi existente – condiţie esenţială pentru a asigura o creştere economică solidă şi pentru a proteja antreprenorii români şi puterea de cumpărare a populaţiei”, arată liberalii în motivarea amendamentului.

Florin Roman afirma, după discuţiile cu ministrul Finanţelor Publice, Marcel Bolos, pe tema bugetului de stat pe 2024, că acesta a obţinut susţinerea deputatilor liberali pentru votul pe bugetul de stat pe anul 2024, întrucât ”proiectul prevede cerinţele PNL: Zero taxe şi impozite noi în 2024, solicitare PNL acceptată, continuarea investiţiilor de pe programul naţional liberal “Anghel Saligny”, solicitare PNL acceptată, sumele prevăzute în buget pentru plata pensiilor majorate - solicitare PNL acceptată, bugetate sumele pentru creşterile salariale din educaţie şi finanţarea posturilor pentru medici rezidenţi - solicitare PNL acceptată, PNL rămâne garantul şi gardianul Pilonului II de pensii - solicitare PNL acceptată”.

”Bugetul de stat urmează să fie aprobat în parlament până în 22 decembrie”, spunea Roman.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.