PNL a precizat joi, după vizita prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, că remarcă abordarea constructivă şi deschiderea pentru implicarea directă a acestuia în dezbaterea privind modificările legilor Justiţiei şi îndeplinirea recomandărilor din Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cu această ocazie, planul ticluit de majoritatea PSD-ALDE pentru compromiterea independenţei Justiţiei a devenit cu mult mai dificil de dus la îndeplinire. Aceasta deoarece liderii coaliţiei PSD-ALDE nu vor mai putea apela la artificii prin care să găsească ţapi ispăşitori pentru semnificaţia dată la nivel european propriilor acţiuni. Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene a demontat fără drept de apel teza vehiculată atât de Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, cât şi de Viorica Dăncilă referitoare la dezinformarea oficialilor europeni în legătură cu situaţia din România”, afirmă PNL.

Liberalii mai spun că, în ciuda campaniei duse de PSD-ALDE pentru discreditarea sistemului de Justiţie, inclusiv prin mass-media, realitatea a fost confirmată de Timmermans.

„Totodată, contrar campaniei agresive duse de grupurile de interese ale PSD-ALDE pentru discreditarea sistemului de Justiţie, inclusiv prin mass-media, realitatea a fost confirmată o dată în plus de oficialul Comisiei Europene: România are un sistem judiciar funcţional, independent şi eficient, iar nu politicienii sunt cei care trebuie să facă ordine în Justiţie atunci când apar erori”, au explicat aceştia.

„A devenit cu mult mai clar faptul că premierul Viorica Dăncilă i-a indus în eroare pe români atunci când a afirmat că a primit asigurări de la nivelul Comisiei Europene asupra faptului că Mecanismul de Cooperare şi Verificare va fi ridicat în acest an. Frans Timmermans a subliniat în clar faptul că finalul anului 2018 este o ţintă şi nu un simplu termen, totul depinzând de modul în care autorităţile de la Bucureşti înţeleg să-şi îndeplinească obligaţiile. De asemenea, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene a confirmat necesitatea consultării Comisiei de la Veneţia în privinţa Legilor Justiţiei, solicitare făcută de PNL atât la finalul anului trecut, cât şi în debutul acestui an”, continuă PNL.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.