PMP invită românii din străinătate să candideze din partea partidului pentru cele şase mandate de parlamentari pentru Diaspora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Partidul Mişcarea Populară a lansat invitaţia reprezentanţilor românilor de peste hotare de a candida la alegerile parlamentare din luna decembrie 2016 pe toate cele 6 locuri destinate diasporei şi românilor din vecinătatea ţării. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei Consiliului Executiv Naţional din 6 septembrie, desfăşurată la Bucureşti.

Astfel, orice cetăţean român care locuieşte peste hotare se poate înscrie în această competiţie. Procedura a fost elaborată cu respectarea principiilor unei selecţii democratice şi corecte, se arată într-un comunicat al PMP.

Conform sursei citate, pentru a obţine nominalizarea, candidatul va îndeplini trei condiţii esenţiale: va fi sau va deveni membru al PMP şi îşi va asuma linia politică a PMP, partid de dreapta, membru al PPE, promotor al Unirii României cu R. Moldova; va elabora un proiect politic destinat românilor de peste hotare, cu soluţii concrete care urmează a fi promovate şi implementate în calitatea ulterioară de deputat sau senator PMP în Parlamentul României; îşi va crea o echipă de campanie formată din minimum 20 de membri.

Începând de miercuri şi până la data de 27 septembrie, campania de selecţie a candidaţilor este deschisă. Aceştia trebuie să transmită un email la adresa: pmpalegeri2016@gmail.com.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.