Premierul Bulgariei, Kiril Petkov, a afirmat, vineri, că recomandarea făcută cetăţenilor bulgari de a părăsi Republica Molova a fost o chestiune mai degrabă tehnică, ce vizează o anumită zonă, iar decizia este în această perioadă revizuită şi s-ar putea reveni asupra ei. La rândul său, premierul României, Nicolae Ciucă, a afirmat că analiza făcută de către România nu a dus la o astfel de decizie pentru cetăţenii români. ”Nu am recomandat şi nu recomandăm cetăţenilor români să părăsească Republica Moldova”, a afirmat Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kiril Petkov a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bucureşti, de ce Bulgaria a recomandat cetăţenilor săi să părăsească Republica Moldova şi a afirmat: ”Noi toţi, împreună, susţinem Moldova şi vom fi bun partener, atât în vreme de criză, cât şi pe termen lung pentru calea lor europeană, vreau să spun clar acest lucru. Informaţia care a fost răspândită de Ministerul nostru de Externe, ca un nivel de risc şi în prezent aceasta se revizuieşte, a fost o ridicare a riscului din punct de vedere tehnic pentru o anumită regiune”.  

Premierul bulgar a afirmat că speră că această recizie va fi curând revizuită.  

”Eu personal sper că, în curând, această poziţie a noastră va fi revizuită. Noi am dorit totuşi să înştiinţăm pe oamenii din Moldova că există un risc mai mare în acest moment”, a adăugat premierul bulgar.  

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a afirmat că România nu a considerat necesar să ia o decizie similară.  

”La nivelul MAE şi al Guvernului am efectuat analiza indicatorilor care ar putea să genereze o astfel de decizie, nu este cazul în acest moment. Nu am recomandat şi nu recomandăm cetăţenilor români să părăsească Republica Moldova”, a afirmat Ciucă.  

Ministerul bulgar de Externe le-a cerut, joi, bulgarilor să nu călătorească în Republica Moldova, din cauza ”situaţiei complicate” din această ţară şi le cere cetăţenlor bulgari care se află pe teritoriul moldovean să-l părăsească cu orice mijloace de transport disponibile 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.