Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, afirmă că există o presiunea a oamenilor asupra social-democraţilor să înlăture Guvernul, însă recunoaşte că nu există majoritate pentru a face acest lcuru. Despre coaliţie, Stănescu afirmă că ”nu au încredere nici în ei, nici între ei”, de aceea vor aplica la moţiune strategia ”prezent, nu votez”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Paul Stănescu a vorbit, luni seară, la Antena 3, despre moţiunea de cenzură pe care PSD a depus-o împotriva Guvernului.

”E o chestiune, dacă vreţi, şi de presiune – şi nu exagerez - asupra noastră. O presiune a oamenilor asupra noastră să dăm acest guvern jos. Noi nu avem majoritate, asta e clar. Sunt 157 de parlamentari PSD, majoritatea este 234. Probabil că AUR lângă noi face vreo 212, ne mai trebuie vreo 20 de parlamentari”, a declarat Stănescu.

Acesta a precizat că un parlamentar PSD este în stare gavă şi nu va participa, în rest vor fi toţi prezenţi.

”Cred că din 157, 156 mâine PSD va fi la vot şi clar va vota moţiunea. Fără discuţie vor fi prezenţi pentru moţiunea de cenzură”, a mai declarat Stănescu.

Acesta a vorbit şi despre strategia adoptată de parlamentarii coaliţiei de a nu vota: ”Nu au încredere nici în ei, nici între ei, asta este clar. Probabil au luat această decizie – prezent, nu votez”.

Stănescu s-a referit şi la ”războiul intern din PNL”: ”Sunt o serie de parlamentari care sunt convins că ar vota”.

”Cred că este o ruşine ca un parlamentar să nu voteze”, a mai afirmat Stănescu, recunoscând, însă, că şi PSD a folosit această strategie în trecut.

Stănescu a precizat că se dicută cu mulţi parlamentari pentru moţiunea de cenzură.

Întrebat ce se întâmplă dacă un parlamentar social-democrat nu votează, Stănescu a afirmat: ”Se autoelimină, e simplu, aici nu este loc de întors”.

Moţiunea se dezbate şi se votează marţi.

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.