Paul Stănescu a primit aviz favorabil din partea comisiilor pentru funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. El a repetat la finalul audierii că îşi va da demisia în cazul în care se va redeschide urmărirea penală pe numele său în dosarul privind modul de finanţare a echipei de fotbal FC Aluminiu ALRO Slatina de către Consiliul Judeţean Olt, în perioada în care era preşedinte al CJ. Paul Stănescu a declarat că nu crede că se va destabiliza Guvernul în cazul în care îşi va da demisia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Stănescu a fost avizat cu 35 de voturi „pentru” şi opt voturi „împotrivă”.

„Audierea a fost foarte bună, am discutat foarte mult despre administraţia publică locală, un domeniu sensibil pe care îl susţinem cu toţii. Indiferent din ce grup politic facem parte, toţi susţinem administraţia publică locală, susţinem descentralizarea”, a declarat Paul Stănescu la finalul audierii.

Paul Stănescu a adpugat că nu a găsit „formula magică” în ceea ce priveşte finanţarea UAT-urilor, însă se va face o analiză complexă asupra acestor lucruri.

„La rectificare vom stabili, în legea bugetului este un articol în caree se spune clar că niciun UAT nu va avea buget mai mic decât în 2017. Sunt în analiză aceste lucruri. Încă nu am găsit formula magică. (...) Vom face o analiză extrem de complexă din acest punct de vedere. Nu am găsit formula magică, repet. UAT-urile trebuie să evină independente din punct de vedere financiar, sper să găsim o soluţie”, a mai spus Stănescu.

Referitor la departamentul special din Ministerul Dezvoltării solicitat de primarul Capitalei, Gabriela Firea, care să se ocupe de avizarea proiectelor pentru Bucureşti, Stănescu a spus că nu vede nicio problemă în acest lucru, însă este de părere că nu toate marile oraşe ar trebui să aibă un astfel de departament.

„Am înţeles că mai multe capitale din lume au acest departament, nu cred că e nicio problemă. Nu cred, însă, că ar trebui să aibă toate marile oraşe. E complicat acest lucru. Vom discuta cu doamna primar general, dar cred că, existând precedente în toate marile capitale, cred că nu e rău”, a spus Paul Stănescu.

Întrebat dacă îşi va da demisia în cazul în care va reîncepe urmărirea penală pe numele său în dosarul privind modul de finanţare a echipei de fotbal FC Aluminiu ALRO Slatina de către Consiliul Judeţean Olt, în perioada în care Stănescu era preşedinte al CJ, Stănescu a spus că îşi menţine această poziţie.

„Deocamdată nu am nicio calitate, vedem dacă se deschide. Dacă voi fi inculpat, v-am spus ce fac”, a subliniat Stănescu.

El a spus că nu crede că se va destabiliza Guvernul în această situaţie.

„Nu cred că se va destabiliza Guvernul. Sunt colegi de-ai mei foarte buni”, a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.