Liderii ieşeni ai USR invită partidul Împreună Pentru Moldova (IPM) să se alăture Alianţei USR-PLUS, astfel încât cele două grupări politice să prezinte candidaţi unici la primăria Iaşi şi la şefia Consiliului Judeţean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul Marius Bodea, candidatul Alianţei USR-PLUS la şefia Consiliului Judeţean Iaşi, a declarat. duminică, într-o conferinţă de presă, că invită IPM, partid fondat de una dintre asociaţiile care militează pentru construcţia autostrăzilor din Moldova, să se alăture USR-PLUS, astfel încât cele două formaţiuni să aibă candidaţi unici la alegerile locale.

“Trebuie să vină alături de Alianţa USR-PLUS şi partidul Împreună Pentru Iaşi, dar şi societatea civilă, pentru ca tabloul să fie complet. M-am alăturat USR-PLUS după ce am plecat din PNL, întrucât nu am fost de acord cu venirea lui Chirica la liberali. N-a fost uşor, iar formula cu mine la USR-PLUS s-a născut lăsând la o parte orgolii, ambiţii şi asperităţi. Este o mare aşteptare a ieşenilor pentru a vedea opoziţia unită“, a spus Marius Bodea.

La rândul său, liderul USR, deputatul Cosette Chichirău, a afirmat că USR, PLUS şi o parte din PNL s-au unit la Iaşi, însă este nevoie şi de partidul Împreună pentru Moldova.

“Vrem să vină şi ei lângă noi. Chirica a ajuns între timp la PNL, este obligatoriu să facem front comun“, a afirmat deputatul Cosette Chichirău, candidatul USR-PLUS la primăria Iaşi.

Întrebat cum comentează propunerea liderilor Alianţei USR-PLUS, Cătălin Urtoi, unul dintre fondatorii IPM, a declarat pentru News.ro că au existat unele discuţii pentru o formulă comună, el precizând că negocierile finale se vor desfăşura săptămâna viitoare.

“Nu spunem nici nu, dar nici da. Vom avea o întâlnire la noi la partid, unde vom discuta deschis această propunere, apoi vom avea o ultimă întâlnire cu cei de la USR-PLUS. Până la 1 iulie vom da un răspuns clar“, a afirmat Cărălin Urtoi, reprezentant al partidului Împreună Pentru Moldova.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.