Plenul comun al celor două Camere ale Parlamentului urmează să se reunească, luni, în şedinţa comună în care se va adopta o Declaraţie de susţinere a integrităţii teritoriale, suveranităţii şi independenţei Ucrainei. Iniţial, şedinţa comună trebuia să aibă loc marţi, însă Birourile reunite ale celor două Camere urmează să decaleze programul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avand in vedere situatia din Ucraina, Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se vor reuni  luni, 28 februarie, începând cu ora 11.30 (sala ”Barbu Catargiu”, nivel P1). Pe ordinea de zi a sedintei se va afla modificarea datei si orei sedintei comune a Camerei Deputaţilor si Senatului programată iniţial marţi, 1 martie, pentru astăzi, 28 februarie”, a transmis Biroul de presă al Camerei Deputaţilor. 

În solicitarea către Birourile reunite, comisiile de politică externă afirmau că recent, cele două comisii s-au raliat, inclusiv în baza avizului favorabil al Ministerului Afacerilor Externe, textului declaraţiei politice promovate pe aceeaşi temă de structurile parlamentare de specialitate din Congresul SUA şi respectiv Parlamentul European. 

”Propunem Birourilor Permanente să includă în perioada următoare pe agenda unei reuniuni comune a celor două Camere ale Parlamentului un act distinct privind adoptarea unei declaraţii politice pe linia celor prezentate”, se mai precizează în solicitare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.