Palatul Victoria va fi iluminat, marţi, în verde, culoare simbol a Zilei Mondiale a Sănătăţii Mintale. Prin acest, demers, Guvernul României se alătură instituţiilor cu rol în creşterea conştientizării educaţiei pentru sănătate mintală, ministerelor de resort, agenţiilor din subordine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sănătatea mintală, mai mult decât oricând, a devenit o componentă esenţială a stării generale de sănătate. Nu există sănătate, fără sănătate mintală!”, arată comunicatul de presă al Executivului.

Tema stabilită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru anul 2023 este „Our minds, our rights”, un apel către respectarea deplină a drepturilor omului, respect pentru individualitatea fiecăruia, şi incluzivitate socială.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii Mintale, Ministerul Sănătăţii organizează astăzi consultări cu reprezentanţi ai principalelor instituţii partener – experţi, profesionişti în domeniu, reprezentanţi ai organismelor de monitorizare – cu tema „Serviciile de Sănătate Mintală, actualităţi şi direcţii strategice de dezvoltare”, mai indică sursa citată.

„Este binevenit demersul Ministerului Sănătăţii de a aduce la aceeaşi masă instituţii publice, specialişti, organizaţii neguvernamentale şi ale pacienţilor pentru a gândi împreună bune practici de îngrijire a sănătăţii mintale, pornind de la ideea centrală a respectării demnităţii umane”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, conform sursei menţionate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.