Peste 2500 de clădiri din capitală au fost încadrate drept clădiri cu risc seismic, iar aproape 1000 de clădiri sunt incluse în clasele de risc I şi II, ce pot implica degradări structurale majore sau chiar prăbuşire în cazul unui cutremur.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După 12 ani în care administraţiile PSD au pus accent doar pe cosmetizarea faţadelor fără a lua măsuri pentru consolidarea structurilor, a început deschiderea şantierelor necesare pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic.

Pe parcursul mandatului actual, PSD şi PNL au demonstrat că interesul politic primează în faţa nevoilor cetăţenilor, când au votat împotriva unor proiecte benefice pentru Bucureşti, inclusiv a celor finanţate din fonduri europene destinate consolidării clădirilor cu risc seismic.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

În ciuda piedicilor PSD-PNL, în 2023, actualul primar general a obţinut peste 135 de milioane de euro din fonduri nerambursabile europene şi naţionale pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic. Aceste fonduri vor fi utilizate pentru consolidarea unor clădiri situate în zone istorice protejate, precum Teatrul Bulandra, Teatrul Foarte Mic, Muzeul Memorial Gheorghe Tattarescu şi Blocul Rosenthal. Acesta este doar începutul!

Alianţa Dreapta Unită îşi asumă angajamentul ferm de a continua şi amplifica eforturile de consolidare şi renovare a parcului imobiliar din Bucureşti. Ne propunem să iniţiem proiecte ample care vor viza nu doar clădirile cu risc seismic, ci şi modernizarea infrastructurii urbane, asigurând astfel siguranţa şi confortul locuitorilor.

Planurile noastre includ mobilizarea de resurse financiare semnificative prin atragerea fondurilor europene şi naţionale, precum şi crearea unei strategii cuprinzătoare pentru implementarea acestor proiecte vitale.

Suntem dedicaţi să colaborăm cu experţi în inginerie structurală şi urbanism pentru a asigura că fiecare proiect de consolidare şi renovare respectă cele mai înalte standarde de siguranţă şi durabilitate. Prioritatea noastră este să transformăm Bucureştiul într-un oraş modern şi sigur!

Votaţi lista de consilieri generali ai Alianţei Dreapta Unită pe 9 iunie! Susţinerea dumneavoastră ne va permite să continuăm şi să extindem eforturile de consolidare şi modernizare a Bucureştiului. Împreună, putem transforma Capitala într-un loc mai sigur, mai frumos şi mai prosper pentru toţi. Votaţi ADU pentru un viitor mai bun!

Comandat de Partidul Mişcarea Populară – Alianţa Dreapta Unită USR – PMP – Forţa Dreptei, CUI: 21240022

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.