Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanţa de urgenţă pentru modificarea art. 34 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare. Prin acest act normativ este dată posibilitatea ordonatorilor de credite din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională să angajeze şi să utilizeze fonduri publice prin utilizarea acreditivelor sau prin efectuarea de plăţi în avans pentru achiziţiile de active nefinanciare, bunuri materiale, servicii şi lucrări, precum şi cele destinate executării misiunilor specifice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest fel se flexibilizează opţiunile de utilizare a instrumentelor de plată de către aceste instituţii, mai arată comunicatul de presă al Guvernului. 

Măsura legislativă va asigura predictibilitatea în finanţarea achiziţiilor pentru apărare şi pentru executarea misiunilor specifice instituţiilor din domeniu.

Actul normativ adoptat va contribui la preîntâmpinarea unor situaţii înregistrate în ultimii ani, cum ar fi nefinalizarea  la termen a unora dintre procedurile de atribuire a contractelor de achiziţii în domeniul apărării, neiniţierea ori întârzierea derulării unor programe de înzestrare, care pot afecta procesul de modernizare a componentelor sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională şi ar putea avea impact negativ asupra interoperabilităţii cu forţele aliate şi partenere sau ar putea afecta capacitatea de apărare a ţării, precizează sursa citată.

Măsura propusă vine şi în întâmpinarea producătorilor autohtoni din industria de apărare, în special a celor cu capital integral sau majoritar de stat, care concurează în condiţiile legii cu producători consacraţi la nivel internaţional.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.