Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunţat că liberalii vor solicita Curţii Constituţionale să dezbată sesizările opoziţiei privind modificările Codurilor penale abia după referendumul din 26 mai, convocat de preşedintele Klaus Iohannis. "Este Miercurea Neagră, practic. După Marţea Neagră, iată că PSD-ALDE brevetează şi Miercurea Neagră", a spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Solicităm CCR să nu ia în dezbatere până la votul la referendum sesizările noastre, pentru a nu permite lui Dragnea şi lui Tăriceanu să folosească puterea pe care o deţin în statul român pentru a scăpa de rigorile legii şi de consecinţele faptelor de corupţie pe care le-au săvârşit", a spus Ludovic Orban, miercuri, într-o conferinţă de presă, la Iaşi.

El consideră că "nişte nenorociţi, fără frica lui Dumnezeu", au forţat modificările la coduri, cu scopul de a-i scăpa de închisoare pe Tăriceanu şi pe Dragnea.

"Este Miercurea Neagră, practic. După Marţea Neagră, iată că PSD-ALDE brevetează şi Miercurea Neagră. Este depăşită orice linie roşie. Acest lucru se petrece exact în ziua în care reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, comisie care a fost sesizată de PNL prin intermediul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, a venit în misiunea de evaluare a modificărilor la Legilor Justiţiei şi la Coduri", a afirmat liderul PNL, Ludovic Orban.

Modificările Codului Penal şi Codului de procedură penală au fost adoptate miercuri Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională. 

Proiectul de modificare a Codului de Procedură Penală a fost adoptat cu 181 de voturi "pentru” şi 83 "împotrivă”, iar cel de modificare a Codui Penal a fost adoptat cu 180 de voturi "pentru" şi 81 "împotrivă".

Ambele proiecte au fost dezbătute în procedură de urgenţă, dat fiind că ordonanţele de urgenţă care ar fi trebuit să pună în acord codurile cu deciziile Curţii Constituţionale nu au fost emise, în pofida anunţului în acest sens făcut de ministrul Justţiei Tudorel Toader, fapt care a provocat nemulţumiri în PSD.

”Nu s-a adus nicio modificare, nici măcar o virgulă deasupra deciziilor Curţii Constituţionale”, a spus, miercuri, după adiptarea proiectelor, liderul PSD, Liviu Dragnea. 

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a anunţat, miercuri, că vor fi atacate la Curtea Constituţională legile prin care au fost adoptate modificările la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală, sesizarea urmând a fi depusă în cursul zilei de joi. ”Sunt favorizaţi direct infractorii, printr-un text de lege”, a spus Turcan, care a adăugat că ”dublul condamnat definitiv Liviu Dragnea a coordonat votul colegilor săi de partid”.

”Nimic mai grav, nimic mai descurajant pentru orice om de bună credinţă... Au dat acest vot astăzi în Parlamentul României împotriva tuturor cerinţelor din partea Uniunii Europene, Parlamentul European, Comisia Europeană, Comisia de la Veneţia, dar, mai ales, împotriva aşteptărilor oamenilor corecţi din această ţară care îşi doresc ca legea să fie aceeaşi pentru toată lumea şi în România şi să pot să trăieşti în respect faţă de lege”, a declarat, miercuri, liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, după adoptarea modificărilor la codurile penale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.