Premierul Ludovic Orban spune că România traversează o perioadă dificilă care reclamă învestirea urgentă a unui Guvern cu puteri depline pentru a putea trece ţara cu bine prin criza internaţională severă generată de pandemia de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
El este izolat, după ce s-a întâlnit cu senatorul Vergil Chiţac, confirmat cu coronavirus, şi a transmis discursul adresat Parlamentului pentru votul de învestire a noului Guvern. 
 
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
"România traversează o perioadă dificilă de provocări economice şi sociale care reclamă învestirea urgentă a unui Guvern cu puteri depline pentru a trece ţara cu bine printr-o criză internaţională severă, generată de pandemia globală de Coronavirus. Guvernul României a acţionat ferm şi cu promptitudine până acum încă de la primele semne ale epidemiei COVID-19 în statele europene partenere şi a adoptat măsuri stricte pentru limitarea răspândirii infecţiilor cu Coronavirus în ţara noastră”, a afirmat Orban. 
 
El a precizat că până în prezent persoanele diagnosticate pozitiv cu COVID-19 au fost identificate în situaţii de carantină şi autoizolare la domiciliu sau din anchetele epidemiologice realizate de Direcţiile de Sănătate Publică. 
 
Ludovic Orban a spus că România rămâne expusă riscurilor de răspândire a virusului COVID-19 şi are nevoie de un Guvern stabil, cu toate instrumentele legale şi constituţionale la dispoziţie.
 
Premierul a mai transmis că Guvernul va asigura resursele bugetare pentru achiziţia materialelor sanitare şi echipamentelor medicale necesare. 
 
"Partidul Naţional Liberal şi-a asumat această sarcină dificilă a guvernării în vremuri grele pentru ţară şi cu un nou Guvern, cu puteri depline, sunt convins că va reuşi să gestioneze cât mai bine situaţia provocată de pandemia COVID-19. Guvernul va asigura cu prioritate resursele bugetare necesare pentru achiziţia în procedură de urgenţă simplificată a materialelor sanitare şi a echipamentelor medicale necesare pentru prevenirea şi combaterea infecţiilor cu COVID-19. În acelaşi timp, instituţiile implicate în gestionarea riscurilor de răspândire a epidemiei de Coronavirus vor fi mobilizate la capacitatea maximă cu resursele bugetare, materiale şi umane disponibile pentru controlul, monitorizarea şi sprijinirea persoanelor expuse riscurilor de infecţie cu COVID-19”, a mai declarat Orban. 
 
El a făcut apel la implicarea tuturor pentru a demonstra că suntem o ţară de oameni responsabili uniţi în lupta cu această ameninţare nouă.
 
Ludovic Orban a spus că, după ce pandemia de coronavirus va trece, efectele sociale şi negative pot fi de durată, în absenţa unor măsuri corepunzătoare, care să limiteze riscurile economice pentru companiile şi angajaţii din România. 
 
"La nivelul Guvernului, împreună cu Administraţia Prezidenţială şi cu celelalte instituţii publice cu compentenţe în domeniul economic şi financiar, a fost realizată o consultare amplă şi o analiză aprofundată a sectoarelor economice cele mai expuse la efectele epidemiei de Coronavirus şi în perioada următoare va fi adoptat un Plan de măsuri de combatere a riscurilor economice generate de pandemia COVID-19 în ţara noastră. Guvernul va folosi toate resursele posibile din fonduri publice şi europene, rambursabile şi nerambursabile, pentru a sprijni mediul economic afectat de criza globală de Coronavirus”, a mai declarat Ludovic Orban.
 
El a mai spus că va iniţia negocieri cu Comisia Europeană, cu instituţiile financiare internaţionale şi cu entităţile bancare locale pentru a pregăti programe de sprijin pentru companiile din România. 
 
"În acelaşi timp, obligaţiile de plată ale statului către cetăţeni şi companii vor fi onorate fără întărziere şi fără nicio tergiversare birocratică. Dimpotrivă, în măsura posibilităţilor, vor fi compensate sau amânate la plată diverse obligaţii fiscale şi bugetare datorate de persoanele fizice şi juridice din România. Niciun cetăţean român, nicio companie din România şi niciun angajat român nu va fi lăsat singur de Guvernul României în faţa riscurilor economice globale provocate de COVID-19”, a mai explicat Ludovic Orban. 
 
Premierul a declarat că în momente dificile bătăliile politice trebuie să înceteze. 
 
"Toate îşi au vremea lor şi fiecare lucru îşi are timpul lui. În aceste momente dificile pentru ţară, este timpul ca bătăliile politice să înceteze şi responsabilitatea fiecăruia dintre noi să primeze în faţa intereselor personale sau de partid. Responsabilitatea noastră politică individuală şi a fiecărui român în parte este cel mai important antidot împotriva răspândirii infecţiilor cu Coronavirus. De aceea, în numele Guvernului pe care l-am propus, vă cer responsabilitate şi votul de învestitură pentru a trece împreună ţara prin această criză”, a mai spus Ludovic Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.