Premierul Ludovic Orban reiterează că obiectivul Guvernului este de a aproba legea bugetului de stat până la sfârşitul acestui an, iar în cazul în care nu se va putea aproba bugetul prin dezbatere parlamentară până la 31 decembrie, ia în calcul asumarea răspunderii pe această lege. "(...) nu mai putem să ne batem joc de ţară", spune Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Obiectivul nostru este acela de a adopta legea bugetului de stat până la sfârşitul anului, nu mai putem să ne batem joc de ţară, să aprobăm bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale în februarie, în martie, în aprilie, cum a fost în alte cazuri. În toate ţările civilizate bugetul se aprobă până la sfârşitul anului”, a afirmat Orban, miercuri seară, la B1 Tv.
 
El a spus că planurile de afaceri ale firmelor, aprobarea bugetelor locale sau demararea unor lucrări noi de investiţii se fac în funcţie de bugetul naţional şi cataloghează drept o "bătaie de joc” modul în care s-a adoptat bugetul în anii anteriori.
 
"Obiectivul nostru este să finalizăm adoptarea bugetului. Să vedem dacă prin dezbateri parlamentare putem să atingem acest obiectiv şi facem evaluarea. Există şi varianta angajării răspunderii în cazul în care constatăm că nu se poate până la 31 decembrie”, a spus Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.