Premierul Ludovic Orban spune că după 15 mai, când cetăţenii vor fi obligaţi să poarte măşti în toate spaţiile publice închise şi în mijloacele de transport în comun, le recomandă oamenilor să poarte măştile chirurgicale, cele cu trei pliuri. El recomandă instituţiilor care cumpără echipament medical să verifice conformitatea acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ludovic Orban a spus, joi seară, la B1 Tv, că toate achiziţiile de echipamente medicale făcute de Guvern sunt achiziţii de materiale conforme, care respectă normele şi le-a recomandat cetăţenilor, companiilor, spitalelor şi instituţiilor publice să verifice dacă produsele medicale sunt conforme, sunt avizate.
 
În acest context, şeful Executivului a precizat că obiectivul autorităţilor române este acela de a creşte producţia internă de măşti şi produse biocide, motiv pentru care s-au accelerat procedurile de avizare pentru cei care vor să le producă. 
 
"Obiectivul nostru este de a creşte cât mai mult producţia pe plan intern, noi am introdus posibilitatea de autorizare a producătorilor români şi la entităţi din Ministerul Apărării tocmai pentru a fluidiza procedura de autorizare, tocmai pentru a creşte capacitatea de producţie”, a afirmat Ludovic Orban.
 
El a spus că cetăţenii vor avea nevoie de măştile chirurgicale clasice, cele cu trei pliuri.
 
"Practic, cetăţenii au nevoie de măşti chirurgicale, măştile cu trei pliuri, acestea sunt produsele pe care le recomandăm”, a afirmat Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.