Fostul preşedinte PNL Ludovic Orban a ajuns, luni, la şedinţa Biroului Politic al PNL care are loc la Vila Lac. El a acuzat actuala conducere a partidului că execută comenzi venite de la Palatul Cotroceni şi a precizat că alianţa cu PSD este una ”contra naturii, făcută în dispreţul voturilor românilor”. Orban a anunţat că, dacă se va decide alianţa cu PSD, în mod sigur va începe construcţia unui nou proiect politic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În democraţie, nu se dau ordine, în democraţie se adoptă legi, se iau decizii în conformitate cu voinţa exprimată de oameni”, a spus Orban, despre propunerea PNL de premier în persoana lui Nicolae Ciucă. 

Despre negocierile duse de conducerea PNL, Ludovic Orban a spus că, prin această alianţă ”contra naturii” cu PSD, s-a pus punct obiectului PNL şi al preşedintelui Klaus Iohannis de a repara legile justiţiei şi toate ”nenorocirile făcute de PSD între 2017 şi 2019. 

”Ne întoarcem, poate nu la perioada Dragnea dar ne întoarcem la o perioadă în care şansa de a aduce justiţia la dispoziţia cetăţeanului român, de a permite independenţa justiţie, se reduce aproape la zero”, a mai spus Orban. 

El a arătat că aceste negocieri au fost ”o bătaie de joc” şi s-au desfăşurat fără mandat, în conducerea PNL fiind spuse ”minciuni”. 

Întrebat dacă PNL a câştigat prin aceste negocieri, aşa cum a spus Nicolae Ciucă, Orban a spus: ”Cum să câştige? Premierul va fi de la PSD în perioada alegerilor. În special în anul 2024, când vor avea loc toate alegeriledin România, europarlamentare, locale, prezidenţiale şi parlamentare”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.