Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că nu exclude posibilitatea asumării răspunderi pe Legea bugetului, dacă există ”risc major” ca actul normativ să nu fie adoptat în Parlament până la finalul anului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Orban a fost întrebat, miercuri, despre asumarea răspunderii pentru Legea bugetului pentru anul 2020 şi a spus că ia în calcul şi această variantă, dar decizia nu a fost luată.

”Există şi această posibilitate, dar, când vom lua o decizie, o să o facem public”, a spus Orban, care a precizat că asumarea răspunderii ”este net superioară din punct de vedere democratic”.

Orban a precizat că se va ajunge la asumarea răspunderii dacă xistă !riscul major” ca bugetul să nu fie adoptat până la 31 decembrie, purtând discuţii cu partidele parlamentare pentru a obţine o majoritate care să susţină proiectul de buget propus de Guvern.

Orban a mai afirmat că există posibilitatea de a convoca o şedinţă de Guvern pentru vineri pentru o primă lectură a Legii bugetului.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.