Preşedintele PNL, Ludovic Orban, se declară convins că preşedintele Klaus Iohannis a avut considerente solide când l-a propus pe deputatul PSD Gabriel Vlase pentru preluarea şefiei Serviciului de Informaţii Externe (SIE). Orban mai afirmă că PSD se află acum în situaţia în care ori nu votează propunerea lui Iohannis, iar asta înseamnă că nu îşi susţin un coleg, ori votează propunerea şi vor fi acuzaţi că fac ce “dictează Iohannisa”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt convins că preşedintele a avut considerente extrem de solide şi că a fundamentat această decizie foarte bine", a spus Ludovic Orban într-o conferinţă de presă, întrebat cum comentează propunerea lui Iohannis pentri şefia SIE.

De asemenea, el a afirmat că liberalii vor decide în organismele statutare ale formaţiunii dacă vor susţine în Biroul permanent propunerea ca Gabriel Vlase să ocupe funcţia de director al SIE.

"PNL va stabili poziţia în organismele statutare ale patidului. (...) Îl cunosc pe domnul Vlase, nu e cel mai mare rău posibil de la PSD şi sunt convins că această propunere a formulat-o Iohannis şi a formulat-o fără niciun fel de discuţie sau acord cu vreun lider din Coaliţie", a mai explicat Orban.

El spune că PSD se află în situaţia în care ori nu votează propunerea preşedintelui, iar asta înseamnă că nu îşi susţine un coleg, ori votează propunerea şi vor fi acuzaţi că fac ce “dictează Iohannis”.

"Stau şi mă gândesc la PSD-işti în ce situaţie sunt. Dacă nu votează propunerea formulată de Iohannis, decizia este una foarť¸e proastă pentru ei, pentru că nu susţin un coleg. (...) Oricum, din ceea ce ştiu eu numele lui Vlase nu a figurat niciodată ca un posibil candidat din partea majorităţiii guvernamentale şi a PSD. Deci asta e prima variantă, să nu voteze, iar a doua variantă, să voteze varianta formulată de Iohannis, ceea ce ar însemna că PSD face dictează preşedintele Iohannis. Acum eit rebuie să înţeleagă că povestea cu statul paralel este o mare bazaconie şi că în România există un singur stat, statul constituţional, condus de preşedintele Iohannis", a adăugat preşedintele PNL.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis joi, o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, în care propune numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a deputatului PSD Petru-Gabriel Vlase. 

Potrivit unui comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială, Klaus Iohannis, a transmis joi, în temeiul art. 65 alin. (2) lit. h) din Constituţia României, o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, în care propune numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a lui Petru-Gabriel Vlase.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.