Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că este extrem de mulţumit de prestaţia tuturor candidaţilor pe care i-a propus să facă parte din Executiv. Orban a făcut referire la faptul că de mult nu au mai fost făcute audieri atât de complexe, de trei ore, cu zeci de întrebări, candidaţii din cele trei guverna PSD fiind avizaţi după cel mult jumătate de oră de audieri. Orban a reiterat ideea că nu acceptă evaluarea făcută de PSd şi precizează că merge mai departe cu Cabinetul propus. Premierul desemnat susţine că are peste 233 de voturi pentru învestirea guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt extrem de mulţumit de prestaţia candidaţilor şi trebuie să aduc aminte că nu a mai existat de mult un asemnea proces de audiere a candidaţilor, audieri care să dureze trei ore, în care să se pună zeci de întrebări”, a declarat, miercuri, la finalul audierilor tuturor candidaţilor, premierul desemnat Ludvic Orban.

Acesta a făcut referire la învestirea guvernelor PSD – Grindeanu Tudose şi Dăncilă, când audierile candidaţilor au durat cel mult jumătate de oră.

Orban a spus că ”s-a dat aviz negativ în trei comisii din partea paramentarilor PSD”.

”Nu accept ca evaluarea candidaţilor PNL la funcţiile de ministru să fie făcută de parlamentarii PSD”, a mai spus Orban, apreciind că parlamentarii PSD au propulsat până acum în funcţii oameni fără pregătire care au făcut de râs instituţiile.

”Mergem mai deprate, suntem o echipă performantă care este hotărâtă să guverneze pentru români”, a mai spus Orban.

Acesta a apreciat că vor exista negocieri până la ora votului de învestitură, chiar şi pe durata acestuia, deşi afirmă că numărul de 233 de voturi este asigurat.

Premierul desemnat a afirmat însă că doreşte ca Guvernul să fie votat de cât mai mulţi parlamentari, pentru a contracara eventuale problee de mobilizare sau trădări.

Orban le-a mulţumit tuturor partidelor parlamentare care s-au mobilizat ”exemplar” pentru a participa la votul în comisii.

Plenul Parlamentului va vota luni, de la ora 14.00, învestirea Guvernului Orban. 

După audieri, 13 candidaţi au primit avize pozitive şi trei candidaţi avize negative. Este vorba despre candidaţii propuşi la Finanţe, Muncă şi Dezvoltare. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.