Premierul Ludovic Orban, care a avut, miercuri, la Bruxelles, o întâlnire cu europarlamentari români, a spus că astfel de discuţii sunt extrem de importante, pentru ca, la nivelul Parlamentului European, să fie coordonate poziţiile pentru susţinerea intereselor României. Orban crede că este important să se folosească influenţa fiecărui partid pentru a se obţine avantaje pentru România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am vrut să avem această discuţie pentru că eu cred că la nivelul Parlamentului European trebuie să avem un dialog foarte strâns, să ne coordonăm poziţiile, să susţinem interesele României, pentru că, la urma urmei, fiecare dintre europarlamentari reprezintă România şi se poate ajunge la o înţelegere prin care să se constate că avem nişte interese foarte clare, să existe o coordonare a poziţiei şi o cooperare între parlamentari pentru susţinerea intereselor României”, a spus, miercuri Ludovic Orban, la Bruxeles, după întâlnirea cu europarlamentari români.

Premierul a precizat că ”a fost o discuţie interesantă în care s-au exprimat puncte de vedere pe foarte multe teme”.

”Este extrem de important ca acest lucru să se întâmple, pentru că, sigur, în ţară suntem în competiţie şi de multe ori ducem competiţia asta dincolo de nişte limite, dar, în ceea ce priveşte acţiunea politică la nivelul Uniunii Europene, trebuie să cooperăm, să ne unim eforturile, să încercăm să folosim influenţa pe care o are fiecare partid politic la nivelul polului politic şi la nivelul altor oficiali, a instituţiilor europene, astfel încât să putem să influenţăm deciziile care să genereze avantaje pentru români”, a mai spus Orban.

Premierul face o vizită de trei zile la Bruxelles, fiind prima sa vizită externă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.