Premierul Ludovic Orban a respins, duminică seară, acuzaţiile de manipulare a datelor privind pandemia de coronavirus pe care le-a adus Guvernului liderul PSD, Marcel Ciolacu. ”Să lansezi o asemenea acuzaţie fără nicio dovadă, reprezintă un gest iresponsabil şi un act profund imoral”, a afirmat premierul. Acesta a anunţat că luni sau marţi va fi adoptată Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul va adopta, luni sau marţi, Hotărârea de Guvern prin care se prelungeşte starea de alertă pentru o perioadă de 30 de zile, a anunţat primul ministru Ludovic Orban, duminică seară, într-o emisiune la B1 TV.

Preierul a reafirmat, de asemenea, că decizia de prelungire a stării de alertă nu este o decizie politică.

”Există un risc major, aici nu e vorba de lucruri neimportante, e vorba de sănătatea oamenilor, de viaţa oamenilor”, a afirmat premierul. 

Potrivit acestuia, ”măsurile de relaxare au crescut interacţiunea între oameni, creşterea numărului de contacte între oameni” şi este normal să crească riscul de răspândire a virusului.

Orban a răspuns şi acuzaţiilor liderului PSD care a susţinut că Guvernul manipulează datele legate de îmbolnăvirile cu COVID-19. 

”Tot procesul de diagnosticare este coordonat de MS şi de INSP, diagnosticarea se face la nişte centre acreditate care sunt în spitale dintre care unele sunt în subordinea autorităţilor locale (...) Toate datele care sunt date publicităţii sunt reale, reprezintă adevărul. Din păcate, în ultimele 4 zile constatăm o creştere. (...) Să lansezi  o asemenea acuzaţie fără nicio dovadă, reprezintă un gest iresponsabil şi un act profund imoral pentru că face parte dintr-o campanie a PSD instrumentată de PSD care urmăreşte exact să-i determine o oameni să nu respecte regulile. Parcă vor să le facă rău oamenilor numai ca să câştige ei politic, numai ca să obţină câştig electoral electoral. Este un comportament inacceptabil, un comportament pe care-l resping categoric şi pe care-l condamn public. Virusul este un  pericol, virusul se răspândeşte în comunitate”, a declarat premierul.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că numărul crescut de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus prezentat de autorităţi în ultimele zile face parte din ”manipularea” pregătită de către Guvern, întrucât PSD nu a anunţat tranşant dacă va vota sau nu starea de alertă.

Ciolacu a precizat că parlamentarii formaţiunii nu vor vota sub nicio formă stare de alertă în forma în care a fost şi nici pentru o perioadă mai mare de 15 zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.