Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, referitor la creşterea pensiilor cu 40% în 2020, că există o lege în vigoare, adoptată de Parlament şi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis pe care Guvernul intenţionează să o respecte. ”Vom construi proiectul de buget având în vedere această creştere”, a spus Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, miercuri, dacă ia în calcul prorogarea creşterii pensiilor cu 40% de anul viitor şi a răspuns: ”Este foarte clar că pregătim o echipă mai largă de lucru care să îndrepte ce este de îndreptat în sistemul de pensii, pregătind studii de impact, analize foarte serioase, dar în baza prognozelor pe termen lung a acestor studii de impact, vom veni cu o modificare, dar nu în această perioadă. La ora actuală există o lege în vigoare pe care intenţionăm să o aplicăm. De altfel, este puţin probabil ca în an electoral un Parlament să modifice legea”.

Întrebat despre eliminarea pensiilor speciale, Orban a spus: ”Şi legat de pensiile speciale, în mod clar vom face o analiză foarte serioasă a modalităţilor, pentru că e simplu să spui că elimin pensiile speciale, dar trebuie să şi stabileşti nişte măsuri de a corecta diferitele inechităţi care au fost generate de-a lungul timpului în domeniul pensiilor speciale”.

Orban a confirmat că pensiile vor creşte în 2020 cu 40%.

”Atâta timp cât este o lege în vigoare normal că vor creşte. Vom construi proiectul de buget având în vedere această creştere”, a mai spus premierul.

Întrebat dacă este o abordare echilibrată o creştere de 40% a pensiilor într-un an de zile, premierul a afirmat: ”Această lege a fost aprobată de Parlament, a fost promulgată de preşedinte, este o lege în vigoare pe care intenţionăm să o respectăm şi v-am spus că vom construi proiectul de lege a bugetului de stat ţinând cont de această lege şi ţinând cont de toate legile care sunt în vigoare”.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.