Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Braşov, că propunerea de excludere din partid a senatorului Daniel Zamfir a venit din cauză că acesta nu a respectat hotărârile conducerii şi a atacat sistematic partidul. Orban spune că niciun lider PSD nu a reuşit să-l egaleze pe Zamfir în ceea ce priveşte atacurile la adresa PNL. Senatorul PNL Daniel Zamfir a declarat pentru News.ro că afirmaţiile lui Ludovic Orban sunt incorecte şi susţine că a avut doar poziţii contrare cu cele ale liderului PNL. Zamfir a spus că Orban a prezentat un sondaj care poziţionează formaţiunea între 27-31% în preferinteţe de vot, dar n-a prezentat niciun sondaj care să arate cât are el ca preşedinte al partidului în sondaje, iar asta ar putea arăta că este departe de a fi "o locomotivă a partidului”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Zamfir: Îmi doresc ca la Consiliul Naţional al PNL să lămurim foarte clar linia partidului. De când este Orban în frunte, a închis ochii la abuzuri, iar dacă ăsta este drumul bun, nu mai e nevoie să mă excludă din partid, plec singur

“Am formulat propunerea de excludere (din partid – n.r.). Motivele care au stat la baza acestei propuneri sunt nerespectarea hotărârilor organismelor statutare ale partidului şi atacuile sistematice asupra conducerii PNL, împotriva liderilor PNL”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a spus că a monitorizat presa timp de patru luni şi niciun lider PSD nu a reuşit să-l egaleze pe Zamfir în ceea ce priveşte atacurile la adresa PNL.

“Chiar făceam o monitorizare de presă pe ultimele patru luni, nu există niciun lider PSD care să-l egaleze pe Zamfir la atacurile împotriva PNL şi împotriva leadership-ului PNL. Nu o fac cu plăcere, sincer, dar sunt obligat să o fac, pentru că PNL are destui adeversari şi întotdeauna cei mai periculoşi adeversari sunt cei pe care nu îi cunoşti. Ştiţi vorba aia <<Apără-mă Doamne de duşmani, că de prieteni am eu grjă>>”, potrivit liderului PNL.

Întrebat dacă nu este vreo problemă că, prin excluderea lui Daniel Zamfir partidul va pierde un senator, Orban a replicat: “Sunt convins că reprezentarea PNL în Parlament va fi la fel de puternică şi de hotărâtă, chiar dacă se va lua această decizie”.

Biroul Executiv National al PNL a decis la finalul lunii martie excluderea din partid a senatorului Daniel Zamfir, fost preşedinte al Comisiei economice din Senat şi iniţiatorul legii pentru plafonarea dobânzilor la creditele bancare. Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, la finalul şedinţei, că a avut suficientă răbdare în privinţa lui Zamfir, căruia i-a dat trei avertismente publice.

Decizia de excludere a senatorului Daniel Zamfir a fost adoptată în Biroul Executiv National al PNL cu 25 de voturi "pentru", două "împotrivă" şi doua nule, Alina Gorghiu şi Marian Petrache fiind cei care au propus o sancţiune mai uşoară. Hotărârea va trebui validată de Consiliul National al PNL.

"Sunt un om care cu greu mă hotărăsc să iau o decizie de sancţionare a cuiva. Am avut suficientă răbdare, am lansat trei avertismente publice şi nu numai că nu şi-a corectat atitudinea, ci (...) şi-a intensificat atacurile la adresa mea, împotriva colegilor mei şi împotriva deciziilor partidului, iar acest lucru nu poate fi tolerat de conducerea partidului", a declarat atunci preşedintele PNL, Ludovic Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.