Premierul Ludovic Orban a cerut ca autorităţile să fie pregătite cu măsuri de rezervă în ceea ce priveşte creşterea numărului de pacienţi infectaţi cu Covid-19, să fie crescut numărul de paturi şi să se stabilească ce se întâmplă cu pacienţii dintr-un judeţ dacă toate paturile de acolo sunt ocupate şi unde vor fi transferaţi bolnavii. De asemenea, primul ministru a mai cerut şi creşterea capacităţii de tratare în ATI, precizând că s-a constatat că creşterea numărului de persoane care au nevoie de Terapie Intensivă,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban i-a cerut ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, joi, ca direcţiile de sănătate publică să se mobilizeze suplimentar pentru realizarea anchetelor epidemiologice.

“Mâine organizaţi o videoconferinţă cu directorii de DSP-uri şi de asemenea cu directorii de spitale. Trebuie să fim pregătiţi pentru creşterea numărului de pacienţi, pentru creşterea numărului de persoane care sunt diagnosticate pozitiv, la fiecare creştere a numărului de persoane diagnosticate pozitiv, DSP-urile, de exemplu, trebuie să mobilizeze suplimentar pentru efectuarea anchetelor epidemiologice”, a spus Orban.

El a precizat că pentru a reduce răspândirea virusului este vitală viteza de derula a anchetei epidemiologice.

“Viteza de derulare a anchetei epidemiologice este vitală pentru reducerea răspândirii virusului, pentru identificarea rapidă a persoanelor care au intrat în contact cu persoane care au fost diagnosticate pozitiv poate permite măsura izolării imediate şi împiedicarea transmiterii virusului către persoane cu care intră în contact cu atât mai mult cu cât mulţimea interacţiunilor între oameni a crescut semnificativ în urma măsurilor de relaxare şi este necesară viteza asta. Solicitarea mea să îi mobilizaţi pentru că am simţit aşa o uşoară oboseală şi ei trebuie să înţeleagă că nu a trecut pericol şi dimpotrivă e cu atât mai mult acum, trebuie să fie mobilizaţi”, a mai transmis premierul.


El a mai cerut şi creşterea capacităţii de tratare în ATI după ce s-a constatat o creştere a numărulu de pacienţi care au nevoie de îngrijire în Terapie Intensivă.
“Fiţi pregătiţi cu măsuri de rezervă privitoare şi la creşterea numărului de pacienţi. Noi trebuie să ştim, de exemplu, ai un număr mai mare de persoane infectate, dacă rămânem fără paturile necesare să spunem într-un judeţ în spitalele de suport, noi trebuie să ştim foarte clar care e starea reală, unde ducem pacienţii, care sunt măsurile pe care le luăm, cum creştem numărul de paturi. Aveţi grijă să creştem capacitatea de tratare în ATI pentru că s-a constat o creştere a numărului de persoane care au nevoie de tratare în secţiile de Terapie Intensivă. Am înţeles că am recepţionat deja 200 de ventilatoare care ar trebui să fie pregătite să fie transmise în funcţie de nevoile de tratare care există şi sunt contractatate deja un număr semnificativ de noi ventilatoare”, a mai declarat Orban.

Nelu Tătaru a spus că a fost un caz la Ploieşti care avea nevoie de ATI şi pentru că acolo toate paturile erau ocupate, a fost transferat la Bucureşti. 

“Să aveţi grijă să existe un procent, un anumit număr de locuri care să asigure o rezervă strategică pentru orice situaţie care poate apărea în fiecare judeţ. Tot timpul trebuie să avem soluţii de rezervă”, a mai solicitat premierul Ludovic Orban.

Alte 460 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore - unul dintre cele mai ridicate niveluri ale numărului zilnic de îmbolnăviri - astfel că bilanţul a ajuns la 25.286.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.