Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că are informaţii “aproape certe” că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, va declanşa săptămâna viitoare procedura de demitere din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis. Orban spune că acest demers are ca obiectiv controlul asupra Parchetelor, controlul asupra serviciilor de informaţii, promulgarea legilor justiţiei şi a Codurilor penale şi susţine că aceasta ne-ar putea duce la o criză fără precedent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Clanul Dragnea e pregătit să dea foc ţării. Avem informaţii aproape certe că Dragnea va declanşa procedura de demitere a preşedintelui României în cursul săptămânii viitoare şi că este sprijinit în acest demers şi de Tăriceanu şi de acoliţii săi. Obiectivele demarării procedurilor de demitere sunt: controlul asupra Parchetelor, controlul asupra serviciilor de informaţii, promulgarea legilor justiţiei şi a Codurilor penal şi de procedură penal. (...)”, a spus Ludovic Orban într-o conferinţă de presă.
 
El mai afirmă că o astfel de decizie poate crea o criză fără precedent în România.
 
“O astfel de decizie politică riscă să creeze o criză fără precedent în România. Să declanşeze convulsii sociale. Deja tensiunea în societate este la un nivel îngrijorător, iar declanşarea procedurii de demitere a preşedintelui riscă să creeze o escaladare în societate şi convulsii sociale despre ale căror rezultat nimeni nu poate să aibă vreo predicţie. Această criză politică va afecta grav imaginea României în lume”, a adăugat el.
 
În 30 mai, Curtea Constituţională a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele Klaus Iohannis, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi. CCR a stabilit că, pentru soluţionarea acestui conflict, preşedintele urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA.
 
Joia trecută, Curtea Constituţională a publicat motivarea deciziei privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, iar după aceasta, voci din partidul social-democrat au spus că nu este exclusă demiterea preşedintelui, dacă nu semnează decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA.
 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.