Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi seară, că miniştrii pe care i-a propus au răspuns foarte bine la întrebările care le-au fost puse şi au arătat că au cele mai bune soluţii. Premierul afirmă că mulţi parlamentari care au votat împotrivă în comisii şi-au cerut scuze, precizând că asta li s-a cerut de la partid. Întrebat dacă va schimba miniştrii care au primit aviz negativ, aşa cum cere PSd, Orban a spus: ”Apreciez simţul umorului de care dă dovadă PSD”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban s-a declarat mulţumit, marţi seară, de prestaţia miniştrilor propuşi la audieri.

”Au arătat cunoşterea problemelor, profesionalism, soluţii, au dat răspunsuri pertinente la toate întrebările şi aţi văzut că şi aceste audieri ca şi audierile din noiembrie au fost audieri maraton, în care nu a existat limită de întrebări nicidecum simulacru de audieri care a existat la învestirea guvernelor PSD. Miniştrii noştri au răspuns la toate întrebările care li s-au pus şi au arătat foarte clar că au cele mai bune soluţii. Sigur că votul nu contează, acolo parlamentarii care au votat au votat fără să aibă discernământ, sunt chiar destui parlamentari care au votat împotrivă care după aia şi-au cerut scuze miniştrilor că aşa au primit ordin de la partid să voteze împotriva candidaţilor de miniştrii”, a spus Orban.

Întrebat dacă ia în calcul schimbarea miniştrilor care au primit aviz negativ, aşa cum cere PSD, Orban a spus: ”Apreciez simţul umorului de care dă dovadă PSD. Am spus din capul locului că nu accept ca miniştrii Cabinetului pe care îl conduc să fie evaluaţi de PSD. PSD a dat premier catastrofal, miniştri care au făcut de râs România, miniştrii care au fost o probă de incompetenţă şi de lipsă de profesionalism, ca atare discernământul PSD-ului este egal cu zero şi pentru mine chiar aş putea spune că toţi miniştrii care au primit vot negativ din partea PSD chiar au un plus”.

Premierul afirmă că nu are garanţia sută la sută că va exista cvorum la şedinţa de luni, când ar trebui să se voteze învestirea Guvernului Orban II.

”Nu pot să garantez 100 la sută. Vom vedea. Sigur că dacă PSD-iştii vor chiuli de la serviciu e posibil să nu avem cvorumul. Dar orice astfel de atitudine de boicot va fi sancţionată drastic de către oameni. Am văzut că sunt mulţi lideri PSD care au zis că nu le e frică de alegeri anticipate, ba chiar am văzut că sunt susţinători şi între liderii judeţeni, sunt susţinători ai alegerilor anticipate. Aştept să se comporte aşa cum dau declaraţii”, a mai afirmat premierul.

Cei mai mulţi dintre miniştrii propuşi pentru a face parte din Cabinetul Orban II au primit avize negative în urma audierilor. 

Votul pentru învestirea Guvernului Orban II este prgramat în 24 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.