Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că ar trebui să i se impute ministrului Transporturilor Răzvan Cuc creşterea pierderilor companiei aeriene Tarom din primele şase luni ale acestui an, susţinând că problema ţine de responsabilitatea politică a celor care au participat la numirea lui Eugen Davidoiu în acestă funcţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ar trebui să i se impute celui care l-a numit pe acest director la Tarom creşterea pierderilor la Tarom la 28 de milioane de euro, atât sunt piederile pe primele şase luni ale anului, comparativ cu pierderile pe primele şase luni ale anului 2016, când au avut în jur de 6,5 milioane de euro. Ar trebui să se impute celui care l-a numit această sumă. Problema nu este demiterea sau demisia acestui director, problema este responsabilitatea politică şi de altă natură a celui şi a celor care l-au numit pe acest individ în funcţie, mai ales după contraperformanţele pe care le-a înregistrat la societăţile tot de stat, tot căpuşate pe care el le-a condus, respectiv SNLO şi Electrica Serv”, a declarat Ludovic Orban, luni, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Directorul general al companiei de stat Tarom, Eugen Davidoiu, a demisionat, luni, din funcţie. Premierul Mihai Tudose a spus, luni dimineaţă, că verificările dispuse de el vor fi făcute, în pofida demisiei lui Davidoiu.

Decizia lui Eugen Davidoiu vine după ce premierul Mihai Tudose a cerut efectuarea unui control de către Corpul de Control al primului-ministru la Tarom şi la Compania Naţională de Investiţii, începând de luni.

Premierul Mihai Tudose, care luni dimineaţă a mers la Ambasada Spaniei pentru a semna în Cartea de condoleanţe deschisă pentru victimele atentatelor, a fost întrebat dacă se mai impun verificările Corpului de Control la Tarom, în condiţiile în care şeful companiei a demisionat, el răspunzând: "Da". Premierul a refuzat să facă alte comentarii despre situaţia de la Tarom.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.