Ludovic Orban a anunţat, vineri, priorităţile legislative ale PNL în următoarea sesiune parlamentară, printre care se numără legea consumatorului vulnerabil, interzicerea cumulului pensiei cu salariul, precum şi eliminarea pensiilor speciale sau aducerea lor cât mai aproape de principiul contributivităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Legea privind consumatorul vulnerabil e prioritate zero pentru PNL pentru următoarea sesiune parlamentară. Asupra proiectului vor surveni câteva propuneri de îmbunătăţire care vor veni din partea Guvernului şi vor fi susţinute în comisiile de specialitate astfel încât pentru a asigura o protecţie mai bună a persoanelor cu venituri mici şi care se confruntă, din păcate, cu privire la creşterea preţului la energie. Obiectivul e de a compensa cât mai mult din această factură. O prioritate a fost stabilită privind interzicerea cumularea pensiei cu salariul. O prioritate a fost decisă privind pensiile speciale sau de a le aduce cât mai aproape de principiul contributivităţii. Reforma în jusţie rămâne o prioritate şi sunt convins că vom găsi  o soluţie pentru a desfiinţa cât mai curând SIIJ şi modifică Codul penal şi de procedură penală”, a declarat Ludovic Orban, la finalul şedinţei BPN al PNL de vineri de la Parlament. 

El a adus în discuţie şi „interdicţia vânzării de acţiuni şi active de la societăţile comerciale de stat”.

„Avem foarte clar în programul de guvernare listarea la bursă a unor companii de stat şi are rolul de a întări dezvoltarea pieţei de capital din România şi transparenţa managementului companiilor de stat”, a completat Orban.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.