Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, că i-a solicitat ministrului Agriculturii să facă publice rezultatele analizei calităţii produselor, precum şi lista produselor neconforme şi a companiilor care le produc şi a susţinut că, dacă acest lucru nu se întâmplă, atât ministrul Agriculturii, cât şi şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului ar trebui să îşi dea demisia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Este obligaţia fundamentală a autorităţilor de a informa cetăţenii României atunci când apar chestiuni care ţin de sănătatea publică, înşelarea consumatorului, pentru că orice produs care nu respectă calităţile, care nu e conform informaţiilor de pe ambalaj, reprezintă înşelarea consumatorului. Toţi trebuie să ştim care sunt măsurile impuse de ministrul Agriculturii, de ANPC şi de ANSVSA", a declarat Ludovic Orban.
 
Întrebat de ce ar trebui să îşi dea demisia şeful ANPC, Orban a spus: "Pentru tăinuire".
 
"I-am cerut demisia şi domnului Oaia, pardon, Daea, i-am cerut demisia şi şefului ANPC, în cazul în care nu fac publice aceste informaţii. Întrebare retorică: de ce în alte situaţii ANPC a comunicat companiile şi produsele neconforme, iar de data asta tăinuieşte această informaţie? Mie mi se pare un lucru grav. Cetăţenii nu sunt informaţi", a spus Orban.
 
Liderul PNL a spus că neinformarea publicului cu privire la produsele neconforme poate afecta inclusiv companiile "serioase" şi poate duce la apariţia neîncrederii cetăţenilor în toate produsele alimentare.
 
"Neprecizarea acestor produse şi a companiilor aruncă o anatemă asupra tuturor companiilor", a subliniat Orban.

Autorităţile române au descoperit nouă din 29 de produse alimentare care aveau standarde duble din punct de vedere calitativ în România şi în câteva ţări din UE, în urma analizelor comparative, a declarat miercuri directorul Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară (IISPV), Rodica Tănăsuică, în cadrul unei conferinţe de presă la care a participat şi ministrul Agriculturii, Petre Daea.

La aceste acţiuni au participat reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii, de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). IIPSV este o instituţie aflată în subordinea ANSVSA.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.