Preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, a declarat joi, la finalul întâlnirii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNJR), că România are nevoie de o nouă lege a achiziţiilor publice, deoarece, în actuala formă a legii şi din cauza contestaţiilor, "durează trei ani de zile până să apuci să dai ordinul de începere al proiectului respective”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Trebuie neapărat, şi eu cred că acest orizont de timp nu poate fi mai mare de trei luni, să avem un nou proiect de lege privind achiziţiile publice în România, pentru că actuala lege ne-a adus în situaţia în care degeaba câştigi alegerile, devii preşedintele CJ sau devii prim-ministru sau ministru de Resort, şi tu ai nişte proiecte naţionale şi locale de executat. Ei, datorită procedurilor, datorită contestaţiilor şi datorită modului în care este făcută legislaţia, durează trei ani de zile până să apuci să dai ordinul de începere al proiectului respectiv, dar să mai faci şi altceva. În condiţiile astea se pierd banii şi nu suntem deloc eficienţi (…)”, a susţinut Marian Oprişan.

Acesta afirmă că a propus ca legea achiziţiilor publie să fie făcută după modelul german, care este „cel mai protectionist model pentru interesele naţiunii germane”.

"Eu am zis, hai, domnule, să luăm modelul german, care este cel mai protectionist model pentru interesele naţiunii germane, îl transpunem în legea românească cât se poate de clar şi mergem la Comisia Europeană”, a mai adăugat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.