Preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, a declarat joi, la finalul întâlnirii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNJR), că aşteaptă ca ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, să îşi facă datoria, la fel ca toţi miniştrii. El mai spune că în ceea ce priveşte revocarea unui procurer general "meciul democratic” este la ministrul Justiţiei, Consiliul Superios al Magistraturii (CSM) şi preşedintele Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Eu mă aştept de la ministrul Justiţiei să îşi facă datoria aşa cum trebuie să şi-o facă toţi miniştrii Cabinetului. Pe de altă parte, dacă vă referiţi la mecanismul eliberării sau numirii în funcţie a procurorilor în România, eu vă spun cât se poate de clar, în meciul acesta democratic sunt trei instituţii – ministrul Justiţiei, CSM şi preşedintele. Atâta timp cât domniile lor au aceste responsabilităţi, dânşii trebuie să decidă”, susţine Oprişan.

Întrebat dacă Laura Codruţa Kovesi ar trebui demisă, Oprişan a spus că nu este de competenţa lui să spună dacă vreun procuror general, al DNA sau DIICOT, trebuie demis.

"Nu este de competenţa mea să spun dacă procurorul general, procurorul de la DNA sau de la DIICOT trebuie eliberaţi din funcţie. Dacă analizele spun că un procuror în România nu şi-a făcut datoria conform legii, atunci, evident, trebuie aplicate măsurile legale”, a continuat social-democratul.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va prezenta astăzi, la ora 18.00, Raportul privind activitatea managerială la DNA, la sediul Ministerului Justiţiei. Unii lideri social-democraţi se aşteaptă şi la anunţarea unor măsuri, inclusiv la o propunere de revocare a şefei DNA Laura Codruţa Kovesi, propunere care însă trebuie aprobată de preşedintele Klaus Iohannis. Aceasta în condiţiile în care şeful statului apreciază că nu există motive de revocare a şefei DNA, el subliniind recent că orice astfel de măsură trebuie foarte bine argumentată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.