Deputatul Lia Olguţa Vasilescu (PSD) relatează, pe Facebook, o conversaţie pe care a avut-o în campania electorală cu europarlamentarul PNL Cristian Buşoi care acesta i-ar fi spus că social-democraţii ar trebui să renunţe la speranţa de a da viitorul premier deoarece preşedintele Iohannis nu intenţionează să desemneze un membru PSD, indiferent de scorul obţinut în alegeri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru mine a fost relevantă discuţia cu Cristian Buşoi din campania electorală: «Uitaţi de nominalizarea PSD la funcţia de premier, chiar dacă câştigaţi alegerile. Johannis nu va nominaliza un PSD-ist, indiferent de scor!» De asta a fost PNL atât de relaxat în campanie... Acum e clar, nu?”, a scris Lia Olguţa Vasilescu într-o postare în care comentează refuzul şefului statului de a accepta propunerea Sevil Shhaideh pentru postul de premier.

Olguţa Vasilescu susţine că ar regreta dacă Shhaideh nu va ajunge la Palatul Victoria. ”Dincolo de orice considerente de ordin politic, religios şi mai ştiu eu ce frustrări ale cuiva, Sevil Shhaideh este o persoană cum rar întâlneşti: cu bun simţ, profesionistă, muncitoare, fără orgoliul de a-şi scrie numele pe piatră, care nu s-a implicat în toată viaţa ei în vreun scandal. Nu am auzit pe nimeni până acum să vorbească ceva rău de caracterul ei sau sa creadă că nu ar face faţă unei funcţii înalte”, susţine Vasilescu ce a caracterizat suspiciunile legate de soţul lui Sevil Shhaideh drept ”filme de spionaj” şi ”aberaţii”.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că nu acceptă propunerea PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh să ocupe funcţia de premier. 

"Săptămâna trecută, când am avut consultări cu partidele, PSD şi ALDE, care au ţinut să vină împreună, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru poziţia de prim-ministru. Am cântărit cu grijă argumetele pro şi contra şi am decis să nu accept această propunere. În consecinţă, solicit coaliţiei PSD-ALDE să facă altă propunere", a declarat preşedintele.

Propunerea PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh să fie premier a fost făcută în 21 decembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.