Prim-ministrul Marcel Ciolacu a făcut, vineri, precizări despre vizita sa şi a unor miniştri la Bruxelles, explicând că asta înseamnă un dialog normal cu Comisia Europeană, care vizează închiderea anumitor jaloane din PNRR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcel Ciolacu a explicat, vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că vizita sa şi a unor miniştri la Bruxelles este normală, în cadrul dialogului constant care are loc cu Comisia Europeană.

“Am văzut o întreagă dezbatere publică legată de vizita mea şi a unor miniştri din Guvern la Bruxelles. De aceea aş dori să fiu foarte clar cu această ocazie. Premierul României şi miniştrii din Guvernul României nici nu îngenunchează, nici nu se ploconesc şi nici nu execută ordinele nimănui. Avem un dialog normal cu Comisia Europeană, care vizează închiderea anumitor jaloane din PNRR. Automat, vizează şi atragerea mai multor miliarde de euro pentru sprijinirea populaţiei. Este un demers normal pe care, cu sinceritate vă spun, Guvernul României ar fi trebuit deja să-l fi făcut”, a declarat Ciolacu.

El a precizat ce discuţii vor purta miniştrii la Bruxelles.

“Concret, ministrul Muncii, doamna Bucura - Oprescu, va merge pe 28 august pentru a discuta despre jalonul  legat de pensiile speciale, după decizia CCR, un lucru cât se poate de normal. Domnul ministru de Finanţe, Marcel Boloş, va merge pentru o discuţie despre jaloanele referitoare la reforma fiscal-bugetară. Ele sunt trecute ca şi jaloane în PNRR în următoarele cereri de plată. Nici nu se duce domnul ministru să ceară acceptul cuiva, a unor….Cred că ipocriţii care stau câteodată cu mâna întinsă după voturi să-şi aducă aminte ce reforme şi ce jaloane au trecut în PNRR, când au zis că vor fi scoase excepţiile din Codul Fiscal al României”, a afirmat premierul.

El a menţionat şi ce îşi propune ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, din această vizită.

“De asemenea, o să meargă şi domnul Adrian Câciu, ministrul Fondurilor Europene, care are de închis până pe 31 august renegocierea PNRR şi planul REPowerEU. Concret, ne propunem să obţinem la REPowerEU peste 1,1 miliarde de euro, bani care să fie direcţionaţi direct către populaţie pentru achiziţia de panouri fotovoltaice astfel încât românii în viitor să plătească cât mai puţin la facturile de curent. Este un program ambiţios care acoperă întreaga Românie.

Pe scurt, vizitele de la Bruxelles au rolul de a obţine lucruri concrete pentru ţară şi pentru români. Aceasta este fişa postului a miniştrilor şi a primului ministru al Guvernului României. E un lucru cât se poate de normal”, a mai transmis Marcel Ciolacu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.