Deputatul Oana Ţoiu (USR) a declarat luni în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre impozitarea contractelor part-time, că potrivit datelor pe care le au, ”în acest moment că au dispărut peste 70.000 de locuri de muncă care erau cu normă parţială”, principalul domeniu în care s-a produs acest fenomen fiind învăţământul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi ştim în acest moment că au dispărut peste 70.000 de locuri de muncă care erau cu normă parţială. Guvernul român a reuşit să dea afară peste 70.000 de oameni, din pix, diferenţa dintre iunie când au început consultările pe ordonanţă până în prezent”, a spus deputatul USR. Oana Ţoiu a precizat că nu este vorba de contracte care şi-au mărit norma.

Parlamentarul USR a mai spus că la  1 septembrie erau 180.000 de contracte, iar în jur de 100.000 de contracte part-time s-au mărit la normă întreagă şi 70.000 de contracte au dispărut.

Potrivit Oanei Ţoiu, ”principalul domeniu afectat nu este cel specific capitalului privat, pe care îl tot blamează ideologic domnul Ciolacu, ci învăţământul, avem profesori cărora au ajuns să li se închidă aceste contracte”.

”În România nu ar trebui să discutăm despre profesori şi educatori care sunt plătiţi la salariul minim”, a mai spus deputatul USR.  

Comisia de buget din Camera Deputaţilor urmează să discute, marţi, legea de aprobare a OUG 16 cu supraimpozitarea contractelor part-time. USR a anunţat că depune amendamente  pentru eliminarea supraimpozitării contractelor part time. 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.