Membrii Executivului discută, miercuri, în şedinţă, o notă privind limitele de cheltuieli revizuite, propuse pentru ordonatorii principali de credite în vederea elaborării proiectului de buget pentru anul 2017 şi a estimărilor pentru perioada 2018-2020 şi ar putea aproba patru Ordonanţe de urgenţă, printre care una care se referă la prorogarea termenului de depunere a declaraţiilor fiscale şi de plată a creanţelor fiscale scadente la 25 ianuarie 2017.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit agendei Executivului, miercuri, membrii cabinetului Grindeanu ar putea aproba în şedinţa de miercuri o ordonanţă de urgenţă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2017, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare.

De asemenea, un al proiect de OUG, pe care guvernanţii îl discută se referă la prorogarea termenului de depunere a declaraţiilor fiscale şi de plată a creanţelor fiscale scadente la 25 ianuarie 2017.

Tot pe ordinea de zi se regăseşte o ordonanţă de urgenţă pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii şi o alta privind lansarea în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a Programului de susţinere a internaţionalizării operatorilor economici români, cu finanţare de la bugetul de stat.

Bugetul nu apare pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri, premierul Sorin Grindeanu aflându-se la ora transmiterii acestei ştiri în discuţii cu miniştrii pe acest subiect. 

”Continuă discuţiile pe buget. Au fost câteva ministere. Rostul acestor discuţii e foarte clar. Parte din colegii mei, sau parte din aparatul tehnic al fiecărui minister nu a înţeles ceea ce ne dorim de fapt şi anume cheltuirea banului public să se facă pe programe. De obicei exista o tehnică, atunci când există o creştere economică de 5%, să spunem, fiecare minister îşi indexa cu 5% cheltuielile şi lucrurile se distribuiau în jos. Nu, noi tot ce avem prins în programul de guvernare trebuie să se regăsească pe bugetele fiecărui minister în parte. Acesta este rostul acestor întâlniri pe care o să le avem în continuare în această seară”, a explicat Grindeanu, marţi seară la sediul PSD din Băneasa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.