Candidatul USB, Nicuşor Dan, a anunţat, duminică seară, că Uniunea Salvaţi Bucureştiul devine Uniunea Salvaţi România şi va candida la alegerile parlamentare din toamnă. Conform exit-poll-urilor, USB este pe locul al doilea la alegerile locale din Capitală, după PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La închiderea urnelor, când rezultatele exit-poll-urilor arată USB pe locul al doilea la votul din Bucureşti, Nicuşor Dan a declarat: ”Nu vom face niciun compromis. (...) Nu vrem funcţii publice, nu facem asta pentru bani, facem ceea ce facem pentru binele comun, pentru că actuala clasă politică ne-a dezamăgit de aşa de multe ori, pentru că realmente nu se mai putea”.

Nicuşor Dan a adăugat că ”situaţia este generalizată la nivel naţional” şi că lipseşte o forţă politică care să reprezinte cetăţenii care sunt dezamăgiţi de actuala clasă politică.

”De aceea, USB devine Uniunea Salvaţi România şi va lupta pentru locuri în Parlament în toamnă”, a anunţat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă va discuta şi cu alte formaţiuni politice, pentru a fuziona eventual cu USB, Nicuşor Dan a precizat că va discuta doar cu "formaţiunile politice noi adevărate", nu cele formate din vechi politicieni.

"Un exemplu este partidul Pentru Iaşi din Iaşi", a spus Nicuşor Dan.

În restul ţării, liderii USB spun că au "în cap mai multe nuclee" din diferite oraşe, însă nu este nimic stabilit în acest moment. Întrebat dacă platforma civică a lui Marian Munteanu este o astfel de variantă, Nicuşor Dan a negat.

Locaţie [location]: BUCUREŞTI

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.