Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, joi, că nu există o creştere semnificativă a numărului de rozătopare faţă de anii precedenţi, precizând că autorităţile nu ştiu care sunt toate subsolurile de bloc, nu ştiu nici care sunt proprietăţile municipalităţii şi nici toate clădirile abandonate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Nicuşor Dan a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că în Bucureşti are loc primul tratament pentru deratizare.

“Din punctul de vedere al atribuţiilor noastre, pe ceea ce înseamnă dezinsecţie suntem la al cincilea tratament împotriva insectelor, în special a ţânţarilor, în ceea ce priveşte deratizarea sunt la capătul primului tratament pe care l-am făcut în ceea ce prevede planul de acţiune pe care l-am votat în Consiliul General, adică spaţii publice, subsoluri de blocuri, subsoluri de instituţii publice, spitale, şcoli, parcuri ale municipalităţii. Am avut şi o conjunctură nefericită cu gunoaie pe stradă luni de zile, aici suntem”, a afirmat primarul Capitalei.

El consideră că nu există o creştere a numărului de rozătoare semnificativă faţă de anii precedenţi în Bucureşti.

“Aşa cum pentru ţânţari avem măsurători care să ne spună pe unde suntem, pe ceea ce înseamnă rozătoare mai mult decât ceea ce vedem noi toţi în viaţa curentă nu există. În opinia mea nu există o creştere a numărului de rozătoare semnificativă faţă de anii precedenţi pentru că vă spun care este motivul pentru care fenomenul acesta înainte să avem o informaţie exhaustivă a locurilor unde putem să-i găsim, nu putem să controlăm în totalitate. Nu ştim în momentul de faţă care sunt toate subsolurile de bloc, nu ştim nici măcar care sunt proprietăţile municipalităţi darămite să ştim care sunt clădirile abandonate din Bucureşti, această informaţie nu există. Şi atunci operatorii de deratizare se duc unde ştiu ei că trebuie să meargă, dar până când nu o să avem evidenţa totală a proprietăţilor nu o să reuşim să controlăm cu totul acest fenomen”, a explicat Nicuşor Dan.

Un tânăr din Bucureşti a fost muşcat de picior de un şobolan, în zona Piaţa Romană, el ajungând de urgenţă la spital, unde medicii i-au prescris tratament antirabic şi antibiotic.

 

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.