Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, joi, după adoptarea bugetului pentru 2022, că veştile pentru Bucureşti nu sunt deloc bune. Primarul afirmă că, în ciuda tuturor demersurilor pe care le-a făcut, Capitala a rămas cu acelaşi buget din 2021 – 10 miliarde de lei, dintre care 4 miliarde pentru Primăria Capitalei şi 6 miliarde pentru primăriile de sector.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicuşor Dan a postat, joi, un mesaj pe Facebook, după adoptarea bugetului, în care afirmă că veştile pentru Capitală nu sunt deloc bune.  

”În ciuda tuturor demersurilor pe care le-am făcut în ultimele două luni, Bucureştiul a rămas cu acelaşi buget din 2021 – 10 miliarde de lei, dintre care 4 miliarde pentru Primăria Capitalei şi 6 miliarde pentru primăriile de sector. Cu un astfel de buget, cu preţurile care au explodat în sectorul energetic şi cu ZERO compensare guvernamentală pentru asta, va fi imposibil pentru PMB să acopere nevoile Capitalei la nivelul anului curent”, a transmis Nicuşor Dan.  

Acesta invită fiecare din partidele cu reprezentare în Consiliul General al Capitalei să vină cu o propunere concretă de buget local.  

”Mai direct şi mai simplu spus, să arate clar de unde şi cât să tăiem. La urma-urmei, CGMB va trebui să voteze bugetul Capitalei, aşa că rog grupurile politice să propună direct acest buget şi să-şi asume tăierile necesare”, a mai scris primarul.  

Acesta mai vrea, de asemenea, ca în lunile următoare să avem o dezbatere foarte serioasă despre finanţarea Bucureştiului în anii care urmează.  

”Vrem să avem un buget de subzistenţă sau un buget de dezvoltare pentru Bucureşti? Lăsăm Bucureştiul să se târâie cum poate sau schimbăm lucrurile cu adevărat? E vorba totuşi de Capitala României şi motorul ei economic, nu de una dintre miile de localităţi ale ţării”, a mai transmis primarul.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.