Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, că municipiul are enorm de multe probleme şi că se concentrează pe rezolvarea acestora. Întrebat dacă va fi candidatul PSD şi PNL pentru al doilea mandat, edilul a precizat că mai sunt doi ani şi jumătate până la alegeri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicuşor Dan a declarat, luni seară, la Digi 24, că problemele Bucureştiului vin din neimplicare şi nefinanţare, astfel că îşi doreşte un mandat pe termen lung, pentru a rezolva aceste probleme. 

”În primul rând, îmi doresc să fac cât mai multe lucruri care să rezolve probleme bucureştenilor (...). Bucureştiul are enorm de multe probleme, venite şi din neimplicare şi din nefinanţare. Evident că îmi doresc un mandat mai lung pentru a rezolva nişte probleme structurale (...) Mi se pare că eu am făcut 3 lucruri importante. Unu, am găsit o primărie în faliment şi am scos-o. Asta înseamnă că avem credibilitate, de piaţă. De exemplu, ne-am împrumutat o dobândă mai mică decât Guvernul. În 2020 primăria n-a reuşit să se împrumute şi ar trebui să vină BEI ca să-i dea în împrumut de ultimă urgenţă. Şi avem o relaţie corectă, adică în sfârşit, vin constructori să lucreze cu noi”, a declarat Nicuşor Dan. 

Edilul a precizat că Bucureştiul s-a dezvoltat haotic. 

”Al doilea lucru, care nu se prea vede, e extrem de important, pe zona de urbanism. Bucureştiul a avut o dezvoltare haotică, care a făcut să avem blocuri de 10 etaje pe străzi de 7 metri lăţime. Au vrut să avem cartiere extrem de aglomerate şi un trafic sufocat, distrugere de spaţiu verde prin suspendarea PUZ-urilor de sector am oprit această practică, un lucru extrem de important şi asta n-a fost numai o decizie de suspendare, ci au fost zeci. Şi al treilea - investiţiile pe care le-am făcut. Am reuşit în acest un an şi jumătate să direcţionăm investiţiile către acele probleme structurale ale Bucureştiului. Adică nu, hai să mai punem în pod aici, o panseluţă aici, un parc aici. Nu, hai să vedem care sunt acele probleme structurale care rezolvă probleme structurale şi astea sunt semaforizare inteligenţă, reţeaua de tramvaie, metrou de suprafaţă, radialele până la autostrada de centură să direcţionăm banii nu către anvelopări sau alte chestiuni pe care le pot face şi sectoarele către aceste chestiuni structurale”, a declarat Dan. 

Întrebat dacă ar putea fi candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan a evitat un răspuns direct. 

”Mai avem doi ani şi jumătate până atunci, haideţi să ne concentrăm pe ce avem de făcut pentru viaţa de zi cu zi”, a declarat Nicuşor Dan. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.