Primarul Capitalei, Nicuşor Dan anunţă marţi, că imobilul din strada Ştirbei Vodă 132 rămâne în picioare, după ce Tribunalul Bucureşti a dat câştig de cauză Prefectului Municipiului Bucureşti care a atacat anul trecut la solicitarea primarului general actele administrative referitoare la clădire. El o acuză pe Gabriela Firea că, în ultimele zile din mandat, pe 15 octombrie 2020, a dat undă verde demolării acestei case în stil neoromânesc şi în aceeaşi zi a semnat o autorizaţie de construire pe respectivul teren pentru ridicarea unui bloc cu subsol, parter şi 7 etaje.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Clădirea din strada Ştirbei Vodă 132 rămâne în picioare ! Tribunalul Bucureşti a dat câştig de cauză Prefectului Municipiului Bucureşti care a atacat anul trecut la solicitarea primarului general actele administrative referitoare la acest imobil. Este vorba despre certificatul de urbanism privind desfiinţarea construcţiei existente şi construire imobil, precum şi autorizaţia de construire semnată de fostul primar”, a scris primarul Capitalei pe Facebook.

Nicuşor Dan precizează că, ”practic, în ultimele zile din mandat, pe 15 octombrie 2020, Gabriela Firea a dat undă verde demolării acestei case în stil neoromânesc şi în aceeaşi zi a semnat o autorizaţie de construire pe respectivul teren pentru ridicarea unui bloc cu subsol, parter şi 7 etaje”.

”Am oprit astfel un abuz al fostei administraţii care a dat dovadă doar de dispreţ faţă de urbanism şi faţă de istoria arhitecturală a oraşului”, a precizat Nicuşor Dan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.