Primarul Capitalei Nicuşor Dan a spus că bătălia pentru şefia PMB se va da între el şi Cristian Popescu Piedone. Despre Gabriela Firea, edilul general a spus că „într-o societate normală, un personaj ca ăsta nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am văzut şi eu decizia coaliţiei. Dovedeşte o dată în plus modul în care au acţionat până acum, că nu e imposibil să faci un program electoral în şase săptămâni şi jumătate. În configuraţia actuală, în continuare, primele două şanse le am eu şi Piedone. De altfel, în sondajul făcut acum o lună, unul din slide-uri se referă la această posibilitate şi Piedone era mult înaintea Gabrielei Firea, chiar dacă ea era susţinută de toată Coaliţia. Eu spun azi că bătălia, fiind alegeri într-un singur tur, că lupta se va da între mine şi Piedone”, a afirmat Nicuşor Dan, într-o intervenţie telefonică făcută marţi la Digi 24.

Primarul Capitalei a mai spus că există doi candidaţi de stânga stângă, Gabriela Firea şi pe Cristian Popescu Piedone, ambii cu legături cu speculatori imobiliari.

„Firea a propus în Consiliul General, în mandatul ei, cele cinci planuri urbanistice zonale de sector, toate anulate şi suspendate de instanţă şi Piedone s-a luptat din răsputeri să rămână în viaţă acest PUZ de sector, deşi Curtea de Apel Bucureşti l-a anulat. Firea a dat sute de autorizaţii de construire ilegale, dând metri pătraţi de spaţiu în plus faţă de cât era legal. A semnat nenumărate acte ilegale în domeniul urbanismului. Am hotărâri judecătoreşti. Într-o societate normală, un personaj ca ăsta nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”, a explicat edilul general.

El a mai precizat că Piedone este un interlop, în definiţia din Dicţionarul Explicativ al Limbii Române.

„E condamnat penal, în toate deplasările sale e însoţit de nişte oameni din Clanul Sportivilor, deci se încadrează în definiţia de interlop”, a completat Nicuşor Dan.

PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei, renunţând astfel la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu după 14 ore de negocieri şi după ce Cîrsoiu s-a aflat luni timp de peste cinci ore la Palatul Victoria, pentru discuţii. Ca urmare a acestei hotărâri, social-democrata Gabriela Firea şi liberalul Sebastian Burduja revin în poziţiile de candidaţi pentru Primăria Generală, cei doi anunţându-şi, anterior desemnării lui Cîrstoiu, intenţia de a candida.

Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, pe Facebook, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei. El a precizat că nu a luat decizia de face un pas înapoi „pentru că un medic nu abandonează niciodată” şi că, „în fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici”. „Mi-aş dori ca toţi politicienii care sunt acuzaţi de presă să explice public, dacă sunt vinovaţi sau nu, aşa cum am făcut eu. Eu afirm încă o dată: nu sunt incompatibi”, a mai sspus medicul care a respins din nou acuzaţia de incompatibilitate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.