Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a participat joi la Forumul Internaţional „Siguranţa copiilor online”, la Chişinău, în prezenţa preşedintei Maia Sandu, ea afirmând că a împărtăşit din experienţa Organizaţiei Femeilor Liberale, care a strâns în România aproape 300.000 de semnături pentru legea protejării copiilor în mediul online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am împărtăşit din experienţa Organizaţiei Femeilor Liberale, care a strâns, în România, aproape 300.000 de semnături pentru legea pe care am iniţiat-o pentru protejarea copiilor în mediul online. M-am bucurat extrem de mult să văd că şi administraţia din Republica Moldova face eforturi în acest sens şi cred că, prin unirea forţelor şi un schimb de experienţă, putem face mari progrese pentru a ne apăra copiii”, a scris Nicoleta Pauliuc pe Facebook.

Senatoarea liberală arată că ”prezenţa Preşedintei Maia Sandu, care a dat un mesaj de forţă în acest sens, arată determinarea Puterii politice de la Chişinău de a opri propaganda rusească şi de a-i proteja pe tineri în faţa dezinformărilor de tot soiul”.

Potrivit senatoarei, la eveniment, a participat şi comisarul european pe Afaceri Interne, doamna Ylva Johansson, care a vorbit despre eforturile făcute la nivelul UE de a limita infracţiunile comise pe internet şi cărora le cad adesea pradă copiii.

”Nu trebuie uitat nici faptul că Uniunea a adoptat anul trecut Digital Services Act DSA, un cadru legislativ care oferă instrumente sporite statelor membre pentru a limita riscurile la care sunt supuşi minorii în online. Cred că, la nivelul societăţilor democratice liberale, cu toţii ne dorim acelaşi lucru: copiii noştri să crească sănătoşi fizic şi emoţional, iar mediul online să fie cât mai lipsit de pericole şi tentaţi”, menţionează Pauliuc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.