Fostul primar al municipiului Timişoara Nicolae Robu a criticat "restricţiile aberante" şi a afirmat că închiderea magazinelor la ora 18.00 este o "idee pur şi simplu debilă". Robu a făcut apel la guvernanţi şi a cerut: "Lăsaţi-ne să ne plimbăm", "Lăsaţi-ne să facem sport".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Incompetenţa este dusă prea departe! Nu mai acceptăm restricţii aberante! Lăsaţi-ne să ne facem cumpărăturile când ne este la îndemână şi magazinele deschise cât doresc administratorii lor! Cu număr de persoane controlat înăuntru, asta e cu sens şi cu măşti, de acord şi cu asta! Şi veţi vedea că nr de îmbolnăviri nu va creşte! Va creşte, în schimb, dacă le închideţi la ora 18.00, idee pur şi simplu debilă! Lăsaţi-ne să ne plimbăm cât vrem şi unde vrem, fie şi cu mască - deşi e demonstrat că în aer liber masca nu-şi are rostul! Şi veţi vedea că nr de îmbolnăviri nu va creşte! Ne veţi îmbolnăvi, în schimb, de alte boli, veţi afecta dezvoltarea biologică normală a copiilor noştri, ţinându-ne închişi, frustrându-ne  de aer liber şi de soare! Lăsaţi-ne să facem sport! Şi veţi vedea că nr de îmbolnăviri nu va creşte! Ne veţi îmbolnăvi, în schimb, de alte boli, de bolile sedentarismului, ne veţi face obezi, etc., veţi afecta dezvoltarea biologică normală a copiilor noştri, dacă ne împiedicaţi să facem sport”, a scris Nicolae Robu pe Facebook.
 
Fostu edil a afirmat că angajatorii şi angajaţii trebuie să fie ajutaţi.
 
"Concentraţi-vă pe respectarea normelor la locurile de muncă! Ajutaţi-i acolo pe angajatori şi pe angajaţi! Voi refuzaţi să faceţi studii ştiinţifice, pentru că vă place să acţionaţi discreţionar! Studiile v-ar arăta cât de fără sens sunt măsurile pe care le luaţi! Uitaţi-vă nu ce se întâmplă la Paris, unde măsurile din care vă inspiraţi nu produc niciun rezultat! Ba da, un rezultat produc: scot oamenii în stradă! Vreţi asta şi la noi?! Uitaţi-vă ce se întâmplă în Statele Unite ale Americii, în state precum Texas, Florida, etc, unde se trăieşte normal, doar cu câteva obligaţii logice impuse de autorităţi, acceptate de toată lumea tocmai pt că sunt logice! Acolo sunt rezultate de imitat, din ce fac cei de-acolo trebuie să ne inspirăm!”, a scris Robu.
 
Câteva sute de oameni, majoritatea fără masca de protecţie, au protestat faţă de măsurile de restricţie, în noaptea de duminică spre luni. Aceştia s-au adunat în Piaţa Victoriei, după miezul nopţii, iar de acolo, sub supravegherea jandarmilor şi poliţiştilor, au plecat spre Prefectura Timiş, apoi s-au întors pe platoul din faţa Catedralei Mitropolitane unde au îngenunchiat pe trepte şi au rostit o rugăciune.
 
Ulterior, protestatarii au plecat în marş în faţa locuinţei primarului municipiului Timişoara, Dominic Fritz, unde au cerut demisia edilului.
 
Zeci de poliţişti şi jandarmi au supravegheat mulţimea, iar acţiunea s-a încheiat fără incidente majore.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.