Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă afirmă vineri că, dacă vrem să reuşim în obiectivele de ţară pe care ni le propunem, trebuie să retrezim sentimentul de unitate naţională. ”România nu este o ţară blazată, România este o ţară cu blazon, iar românii sunt oameni cu blazon”, a transmis preşedintele PNL în cadrul summit-ului RePatriot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

”Am participat în această dimineaţă la summit-ul RePatriot, o iniţiativă extraordinară care aduce împreună români din diaspora - sunt cei care vor să revină în ţară sau să găsească acele căi prin care să contribuie la binele de acasă. Ştiu că zicala pe care o au în inimă românii cu dorul de ţară este ”fie pâinea cât de rea, tot mai bună e în ţara ta”. Dar scopul nostru trebuie să fie acela de a face ca pâinea de aici să nu mai fie deloc rea. Iar asta se poate, pentru că România oferă acum oportunităţi economice solide şi are potenţialul de a ajunge, până la finalul anului 2027, la un PIB de 500 miliarde euro, aproape dublu faţă de aproape 300 miliarde euro, cât este în prezent”, afirmă Ciucă într-o postare pe Facebook.

Preşedintele PNL spune că ”dacă vrem să reuşim în obiectivele de ţară pe care ni le propunem, trebuie să retrezim sentimentul de unitate naţională, pentru că avem tot ce ne trebuie pentru a reuşi”.

”Însă, toate elementele de care depinde succesul României sunt lăsate undeva în urmă, iar acest lucru îi face pe mulţi români să intre într-o stare de blazare. O spun foarte clar: România nu este o ţară blazată, România este o ţară cu blazon, iar românii sunt oameni cu blazon. Ca să dovedim asta, trebuie să avem încredere în noi şi deschidere la dialog. Le-am spus românilor plecaţi că, pentru noi, cei din ţară, succesul lor este îmbucurător şi ne mândrim cu ei. Pe de altă parte, ne întristează faptul că nu sunt acasă. Din acest motiv, avem obligaţia de a face totul pentru ca România să ajungă o ţară din care nimeni să nu îşi mai dorească sau să nu mai fie nevoit să plece. Pentru că, oriunde în lume ne-am afla, acasă e doar aici”, a mai transmis preşedintele Senatului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.