Preşedintele liberalilor Nicolae Ciucă a declarat că legea pensiilor va fi finalizată, la nivelul Legislativului, în maxim două săptămâni. Fostul prim-ministru a adăugat că aceasta este soluţia care trebuie asumată politic pentru ca ţara noastră să poată beneficia de banii din cererea de plată numărul 3 din PNRR, însă nu a exclus posibilitatea ca actul normativ să fie atacat la Curtea Constituţională, după ce îl adoptă Parlamentul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am discutat la finalul săptămânii cu premierul, am discutat şi cu toţi cei care sunt implicaţi în desfăşurarea procedurilor, atât la Guvern cât şi la Parlament. Urmează ca în maxim două săptămâni, aşa cum a anunţat şi premierul, să avem finalizată Legea pensiilor speciale”, a afirmat Nicolae Ciucă, înaintea şedinţei de luni a Biroului Executiv şi Biroului Politic Naţional al PNL, luni la Parlament.

Chestionat dacă a fost găsit un consens cu privire la pensiile magistraţilor, liderul PNL a răspuns: „Aici nu este vorba de opoziţia cuiva sau dacă ne convine sau nu”.

„Este o soluţie care trebuie asumată. Ne asumăm politic această soluţie şi mergem cu ea mai departe, trebuie să beneficiem de plăţile din cererea de plată numărul 3. Sunt chestiunile legate de timpii în care se ajunge la colerarea dintre vechimea minimă şi vechimea maximă, timpul, de asemenea, la care se ajungea într-un final în 2045. Este o discuţie pe care urmează să o finalizăm, nu s-a luat decizia finală pe această speţă şi, eu aşa cum am văzut, există disponibilitate din partea tuturor instituţiilor, o vom rezolva”, a mai precizat Ciucă.

Fostul premier nu a exclus posibilitatea ca legea să fie din nou atacată la Curtea Constituţională.

„Există şi această posibilitate să fie atacată la CCR”, a explicat Nicolae Ciucă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.